Na lang uitstel opent Six Flags Discovery Kingdom volgend jaar Sidewinder Safari

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Discovery Kingdom zou vorig jaar de nieuwe achtbaan Sidewinder Safari gaan openen, maar toen kwam corona en werden die plannen tijdelijk weer opgeborgen. Onlangs kondigde het park aan dat de bezoekers deze achtbaan toch zullen kunnen gaan beleven in 2022.

 

Six Flags Discovery Kingdom in Vallejo, Californië, Verenigde Staten krijgt volgend jaar een nieuwe achtbaan. De nieuwigheid wordt een spinnende wilde muis achtbaan: Sidewinder Safari. De baan zal gebouwd worden door de Italiaanse bouwer Zamperla. Deze zal twee jaar later openen dan eerst gepland door de coronacrisis, die er voor zorgde dat meerdere parken hun investeringen on hold gezet hadden.

Sidewinder Safari krijgt een track van 420 meter lang en een hoogte van 13 meter. De maximum snelheid zal 46,8 km/u bedragen. In de wachtrij zullen gasten verwelkomd worden door slangen, hagedissen en andere reptielen.

 

Bron en foto: Six Flags Discovery Kingdom