Kolmården organiseert Horror Nights

Dit jaar bestaat Halloween in Kolmården 10 jaar en dat wordt gevierd door het organiseren van Horror Nights. Vier avonden lang, wanneer het reguliere Halloweenfeest van het park sluit, gaan de poorten weer open voor een veel donkere ervaring vol afschuw. Voor Horror Nights gelden aparte tickets met een leeftijdsadvies vanaf 13 jaar, aangezien de ervaring horrormomenten zal bevatten op een niveau dat bezoekers nog nooit eerder hebben meegemaakt.

 

Tussen 16 oktober en 7 november wordt Kolmården voor het tiende jaar op rij omgetoverd tot een gezellige maar griezelige plek voor het hele gezin. Maar er zijn ook uitdagendere ervaringen te vinden voor de dapperste bezoekers. Nieuwe ervaringen zijn Drakens Labyrint, Gravkammaren, Kråkstigen en Dödsriket. Voor de dappersten zijn er maar liefst drie nieuwe horrorervaringen die een uitdaging kunnen zijn: Barnhemmet, Zonen en Creepy Clowns.

Wie het event wil bezoeken moet op voorhand tickets kopen. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen per dag om de afstand in het park te garanderen. Tickets kosten vanaf 269 Zweedse kronen (omgerekend 26,43 euro) voor kinderen (3-12 jaar) en vanaf 349 Zweedse kronen (omgerekend 34,29 euro) voor volwassenen (13+).

 

Horror-ervaringen

Creepy Clowns

Jarenlang reisde de aardige clowns heen en weer door Zweden met een groot circus. In elke stad waar ze kwamen, werden ze opgewacht door slechte kinderen die ervan genoten hen te plagen en te kwellen. Op een dag kregen de clowns er genoeg van en zwoeren ze nooit meer aardig te zijn. Sindsdien hebben ze angst en waanzin om zich heen verspreid. Ben jij dapper genoeg om de circustent in te gaan en de clowns te ontmoeten?

Zone

Diep in het donkere bos is een afgesloten zone die niet betreden mag worden. Vele jaren geleden was er een onderzoeksteam ter plaatse, maar tijdens een experiment ging er iets vreselijk mis. Sindsdien wordt de zone bewaakt door zwaarbewapende soldaten. Niemand weet wat er met de wetenschappers is gebeurd, maar elke nacht weergalmt in het bos een zo gruwelijk geschreeuw dat het bloed in de aderen bevriest tot ijs. Wat je ook doet, blijf uit de buurt van de Zone! Als je daar naar binnen gaat, kom je nooit meer terug!

Barnhemmet (Het weeshuis)

Hoog op een door de storm geteisterde rots was honderd jaar geleden een weeshuis voor arme en verweesde kinderen. Ze kwamen daar in de overtuiging dat ze snel een nieuw gezin en een nieuw huis zouden vinden, maar geen van de kinderen die door de zware, piepende deur binnenkwamen, kwam daar ooit weer weg. Ze werden gevangenen achter de vochtige muren, gekweld door de slechte en egoïstische directrice. Het weeshuis is al lang verlaten, maar de zielen van de kinderen zijn er nog steeds. Ze kunnen niet rusten voordat ze wraak hebben genomen!

 

Halloween-gebieden

Dödsriket (Het dodenrijk)

Het dodenrijk werd duizenden jaren geleden gebruikt als begraafplaats voor de heersers van de veroordeelde koninkrijken. Een groep archeologen kwam hier om de graven uit te graven, maar ze hadden geen idee dat er een vloek op het gebied rustte. Nu zijn de mummies tot leven gekomen en willen ze wraak!

Gravkammaren (DeGrafkamer)

De Grafkamer is de plaats van Farao Caesarion’s laatste rustplaats. Aan het einde van de tombe vind je zijn graf. In de voorkamer van het graf werden hiërogliefen ontdekt die bleken te betekenen: “De dood zal komen voor wie de vrede van Farao verstoort”. Alle personen die het graf van Farao of de schatten bij het graf hebben aangeraakt, zijn kort daarna op de een of andere manier onverwachts overleden. Kom binnen als je durft, maar wees voorzichtig. Laat je hebzucht het niet overnemen.

Kråkborgen (Het Kraaienkasteel)

In een koninkrijk, vergelijkbaar met de wereld waar je woont, regeert de Crow Queen. Deze koningin is niet zoals iedereen. Waar gewone mensen kameraadschap en liefde zien, ziet zij haat, jaloezie en duisternis. In haar koninkrijk zou niemand gelukkig moeten zijn. Ze woont voornamelijk in Kråkborgen. Maar soms kunnen haar duistere krachten door de poorten van het kasteel naar buiten sijpelen en zich met de wind verspreiden naar de nabijgelegen koninkrijken. En dan kan er van alles gebeuren…

Kråkstigen (Het Kraaienpad)

The Crow Mistress heeft haar lakeien de taak gegeven om de elfen van het bos te vinden en te ontvoeren. Maar wat de Crow Mistress niet weet, is dat enkele spionnen uit Pumpania tussen de lakeien zijn binnengeslopen. Kun jij de spionnen helpen de elfen van de Crow Mistress te waarschuwen?

Drakens Labyrint (Drakenlabyrinth)

In het oude kasteel in het bos woont de kwaadaardige draak Hengill. Op de bodem van zijn labyrint heeft hij ongelooflijke schatten verborgen, maar niemand die het heeft aangedurfd om het labyrint in te gaan, is er ooit weer uitgekomen.

Dizzyland

Dizzyland wordt geregeerd door Monsieur Dizzy zelf, een charismatische man met donkere bijbedoelingen. Monsieur Dizzy is dit kleurrijke land begonnen om samen met zijn ietwat gekke maar vermakelijke onderdanen bezoekers te lokken. Ze verwelkomen iedereen in het beloofde land met buitengewoon entertainment.

Pumpania

In het magische sprookjesland Pumpania woont de goede Pumpkin Queen en haar avontuurlijke dochter Mirjam. Misschien kan Miriam de Kraai Meesteres verslaan en de schatten vinden in het Drakenlabyrint?