Fun Spot America Atlanta onthult eerste elementen van nieuwe RMC-achtbaan

Het Amerikaanse pretpark Fun Spot America Atlanta is druk in de weer met de bouw van haar grootste en snelste achtbaan: een nieuwe Hybrid Coaster van Rocky Mountain Construction. Op sociale media is het park al gedurende enkele weken stukje bij beetje de lay-out van deze nieuwe achtbaan bekend aan het maken.

 

Fun Spot America Atlanta, gelegen in de Amerikaanse staat Georgia, gaat haar reputatie van kleinschalig familiaal pretpark volledig omgooien. Naast de kartbanen, kinderattracties en een middelgrote familieachtbaan opent het park in 2022 namelijk een gloednieuwe Hybrid Coaster van de Amerikaanse achtbaanfabrikant Rocky Mountain Construction. Nu teaset het park al enkele maanden de komst van de nieuwe achtbaan met updates op hun sociale media van enkele elementen op de achtbaan.

 

Lay-out

Hoewel de volledige lay-out van de nieuwe hybride achtbaan nog niet onthuld is, krijgen we toch reeds een goed beeld van hoe de achtbaan er gaat komen uit te zien. Zo kon pretparkforum ParkFans de bouwaanvraag voor de achtbaan inkijken, waar het grondplan voor de nieuwe RMC-achtbaan op te zien was. Daarop valt vooral te zien dat de achtbaan een zogenaamde “out-and-back” lay-out krijgt, waarbij de terugkerende gedeeltes van de achtbaan parallel lopen met de uitgaande delen.

©ParkFans

 

Fun Spot America Atlanta is zelf ook de lay-out stuk voor stuk aan het onthullen, die nagenoeg perfect overeenkomt met het reeds gelekte bovenaanzicht. Als eerste is er de grote liftstructuur met de first drop, gevolgd door een grote Dive Loop, een kleine airtimeheuvel met daarna een grote Zero-G Stall recht onder de kettinglift. Na een bocht volgen enkele airtimeheuvels met daarna weer een bocht inclusief een Barrel Roll. Afsluitend volgen dan nog de laatste airtimemomenten waarna de trein in de remmen aankomt. Merk trouwens op dat het kleurenschema van de achtbaan dezelfde zijn als de officiële Amerikaanse kleuren.

Bouwupdates

Naast de lay-out deelt het park ook foto’s van de huidige stand van zaken betreffende de bouw van de achtbaan. Momenteel is er op de werf zelf nog niet veel beweging te zien, maar in de fabriekshal  van de achtbaanfabrikant Rocky Mountain Construction is men wel druk in de weer met de stalen rails te fabriceren die binnen enkele maanden in Fun Spot America Atlanta worden geïnstalleerd. Eerder hintte het park ook naar een grote sponsorship deal met een grote spotclub die aan de achtbaan zou worden gekoppeld, maar daarover is momenteel nog geen nieuws.

De nieuwe achtbaan moet ergens in het seizoen 2022 haar deuren openen. Een exacte openingsdatum is nog niet bekendgemaakt.

 

 

Bron en foto’s: Fun Spot America Atlanta, ParkFans