Fotoalbum: Parc Du Bocasse – juli 2021

Themeparkfreaks Jonathan, Jos en Lennert trokken er in juli op uit, naar het westen van Frankrijk om daar heel wat regionale parkjes te bezoeken. De trip had eigenlijk al in 2020 moeten plaatsvinden, maar werd met een jaar uitgesteld wegens de coronapandemie.

 

Fotoalbum: Parc Du Bocasse

Parc du Bocasse is een familiepretpark gelegen in de Franse streek Normandië. Het pretpark werd geopend in 1967, maar groeide vooral de laatste jaren uit van een kleinschalig pretparkje naar een groter familiepark. Mijn laatste bezoekje aan het park dateerde van 2015 en ondertussen is er heel wat veranderd. Het was dus hoog tijd om het park nog eens opnieuw te bezoeken.

De grootste reden om Parc du Bocasse te bezoeken, was natuurlijk de pas geopende Suspended Family Coaster met de naam Orochi, die gebouwd werd door Vekoma. Qua lay-out is deze een kloon van Orkanen in Fårup Sommerland en Dragon Roller Coaster in Energylandia. Maar aangezien dit een zeer leuk achtbaan model is en het thema volledig anders is uitgewerkt, moesten we natuurlijk ook deze achtbaan uittesten.

Orochi is gelegen in het nieuwe parkgedeelte, waar ook de achtbaan Jurassic Twister (2015) gelegen is en de boomstammetjes Splash-O-saure (2017). Deze drie grote attracties zijn volledig in een dinojasje gestopt.

In 2004 werd de achtbaan Train de Mine door Soquet gebouwd. In 2018 werd deze in een compleet nieuw jasje gestoken en omgedoopt tot Fort d’Odin. Het resultaat is mooi en de achtbaan was bijna onherkenbaar geworden sinds ons vorig bezoek.

Ook nog nieuw voor ons was de Pirate’s Coaster die in 2019 gebouwd werd door Preston & Barbieri. Verder werd er in het kindergebied nog een aantal andere nieuwe attracties geplaatst en sommige oudere attracties verwijderd. Zo was een zeer kleine rodelbaan, die achteraan het park stond, verdwenen.