Fotoalbum: Kingoland – juli 2021

Themeparkfreaks Jonathan, Jos en Lennert trokken er in juli op uit, naar het westen van Frankrijk om daar heel wat regionale parkjes te bezoeken. De trip had eigenlijk al in 2020 moeten plaatsvinden, maar werd met een jaar uitgesteld wegens de coronapandemie.

 

Kingoland is een kleinschalig en gezellig familiepretpark in Bretagne dat haar deuren opende in 2014. Dat deed ze initieel met onder andere twee achtbanen. Apollo Steamrocket is de grootste achtbaan, het gaat hier om een prachtig gethematiseerde zyklon roller coaster die gebouwd werd door Pinfari en vroeger haar rondjes reed in OK Corral in het zuiden van het land. De andere achtbaan is Speed Chenille, een aangedreven achtbaan van Soquet die ook al in twee andere pretparken stond. Sinds 2020 staat er ook een derde achtbaan in het park met Gold Rush, een Mini Mega Coaster van Pinfari afkomstig uit het Britse pretpark Gulliver’s Milton Keynes.

Andere attracties in het park zijn onder andere een zweefmolen, vrijevaltoren, boomstammetjes, een splash battle, een enterprise, tractor rondritje, een darkride en schommelschip. Dit park investeert geregeld in nieuwe attracties en heeft heel wat van haar attracties voorzien van theming.