Baandelen voor een nieuwe achtbaan gespot bij Indiana Beach

Het Amerikaanse Indiana Beach blijft vriend en vijand verbazen. Nu zijn er tijdens de bouw van de bekende Dreier Looping weer andere baandelen gespot voor een nieuwe achtbaan,  hoogstwaarschijnlijk die voor een klassieke Zyklon-achtbaan. Waar deze achtbaan vandaan komt, is momenteel nog onduidelijk.

 

Indiana Beach, gelegen in de Amerikaanse staat Indiana, is de voorbije jaren veel in het nieuws geweest omtrent de toevoeging van nieuwe achtbanen. Na de aankondiging en opbouw van de iconische Schwarzkopf-achtbaan Dreier Looping en de potentiële toevoeging van een Shuttle Loop-achtbaan, zijn er voorbije week wederom nieuwe baandelen gespot bij het park. Ditmaal lijkt het te gaan om baandelen voor een klassieke Zyklon-achtbaan die tussen de trackdelen voor de Dreier Looping neergelegd zijn, zoals te zien op een foto van fanaccount Midwest Coaster Fans.

© Midwest Coaster Fans

 

Waar deze rode baandelen zo plots vandaan komen, hebben fans momenteel nog het gissen naar. Een eerste aannemelijke theorie is dat deze achtbaan een oude klassieker die uit Indiana Beach verwijderd werd: Galaxi. Deze Zyklon-achtbaan werd gebouwd door de Italiaanse achtbaanfabrikant S.D.C., opende in 1971 en sloot voorgoed in 2013. Sindsdien is van de achtbaan niets meer gehoord en volgens de RollerCoaster DataBase (rcdb.com) is deze ook nooit in een ander park opnieuw opgebouwd. Deze theorie is echter door het park nog niet bevestigd. Een andere mogelijkheid is natuurlijk ook dat Gene Staples, de eigenaar van Indiana Beach, een gelijkaardige achtbaan op de kop heeft weten tikken om van Indiana Beach weer dat klassieke pretpark te maken.

 

Dreier Looping

Het grootste project waar Indiana Beach momenteel mee bezig is, is de wedergeboorte van de iconische Schwarzkopf looping achtbaan Dreier Looping. Deze achtbaan werd overgekocht uit Mexico na het tragische ongeval in La Feria Chapultepec Magico en zou in 2021 opnieuw operationeel zijn in Indiana Beach. Nu lijkt het erop dat het park deze restauratie wat heeft onderschat en dat de opening is uitgesteld naar 2022. Op de recente bouwfoto van hierboven is te zien dat slechts een deel van de drie loopings zijn geïnstalleerd. Wel is men druk in de weer met de baan te herschilderen. Zo krijgt de baan een blauwe kleur met witte supports waarbij enkel de drie iconische verticale loopings gaan hun rode kleur behouden; zoals te zien op de parkplattegrond.

© Indiana Beach
© Indiana Beach

 

Volg de bouw van de American Dreier Looping op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Bronnen: Midwest Coaster Fans, rcdb.com, Screamscape
Foto’s: Midwest Coaster Fans, Indiana Beach