Uitgetest : Vernieuwde Centerparcs Erperheide

De coronacrisis kent veel nadelen, te veel om op te noemen. Maar gelukkig zijn er ook enkele voordelen aan verbonden. Zo kon Centerparcs Erperheide profiteren van de gesloten periode om het ganse park een opknapbeurt te geven. Mijn vakantie van 2020 moest ik herboeken naar 2021, dus waarom geen bezoekje aan het vernieuwde Erperheide. Geopend in 1981 als eerste Belgische park kon het best wel eens een totale vernieuwing gebruiken.

 

Check-in

De eerste vernieuwing start al bij de check-in. Aanschuiven aan de receptie hoeft niet meer, de check-in gebeurt vanuit de auto. Dat kon vroeger ook al wel maar nu werden er meer auto check-in lanen voorzien. Het gaat dus een pak vlugger vooruit dan voordien. En je kan meteen doorrijden naar je cottage. Dat doe je trouwens op de vernieuwde banen van het park, want jawel, de oude kapotte banen zijn weg.

 

Cottage

Alle verblijven in het park werden vernieuwd. Allemaal heb ik ze nu niet kunnen uittesten, maar de comfort voor vier personen dus wel. Binnengaan doe je niet meer met een sleutel, maar met een armband. En wat een verbetering, weg vies tapijt, welkom vinyl parket. Echt alles is vernieuwd. Zo is er een nieuwe sofa, nieuwe tafel, keuken, badkamer, toilet. Echt top gedaan. Het enige minpunt zit hem in de details vind ik persoonlijk. Zo vind ik het spijtig dat de schakelaars en de deurklinken enz. niet mee vernieuwd werden. Dat is een kleine moeite, maar dat zorgt wel voor een complete renovatie. Nu zie je toch nog kleine details van de vergane glorie van 1981.

 

Aqua Mundo

Ook het zwembad kreeg een vernieuwing. De armband dient hier om binnen te gaan, en om de locker te vergrendelen. Gedaan met kaartjes en jetons. Wat een verbetering. Ook de kleedkamers werden vernieuwd. Weg vies gebruikt hokje, welkom properheid en vernieuwing. Ik was best onder de indruk. Maar dat is niet alles, de oude sauna werd volledig verwijdert en in de plek kwam een Water Playhouse. Het geheel is aangekleed als een oude fabriek. Knap staaltje thematisering. Er is zelf bijhorende muziek, en af en toe gaat de fabriek in alarm. Dan komt er rook te voorschijn, er gaan oranje zwaailampen aan, de luster gaan bewegen, de leidingen kleuren rood. Echt top gedaan. De playhouse zelf bevat 3 glijbanen, niet super groot maar eentje bevat een Cone, en dat is echt wel top. Ook in het themabad was er een vernieuwing, hier is een speelfontein met zeehonden verschenen.

 

Market Dome

Ook de Market Dome kreeg een opknapbeurt, vooral de winkels werden vernieuwd alsook de bowling en de game room. Heel veel is hier echter niet verandert.

 

Kinderboerderij

Ook de kinderboerderij werd volledig vernieuwd. Zo is er een promonade aangelegd van de Market Dome naar de boerderij. De speeltuin werd opgeknapt, de stallen voor de paardjes werd opgeknapt. Kortom bijna alles werd vernieuwd, alleen de indoor speeltuin Baluba kreeg geen opknapbeurt, maar die is natuurlijk niet zo oud als de rest van het park.

 

Corona

Natuurlijk is er ook nog corona, alles moest gereserveerd worden via de app, of via toestellen. Er zijn 4 zwemsessies, waarvan je maar 1 mag meedoen per dag, elke sessie duurt 2u en 30 min. Binnengaan moet je via de nooduitgang, de omkleedruimtes zijn niet beschikbaar, die zijn alleen beschikbaar op het einde van de sessie. Je moet dus in zwemkledij naar het zwembad. Natuurlijk blijven de regels niet, gelukkig maar.

 

Oordeel

De vernieuwingen zijn echt wel top , en het park is echt een aanrader met jongere kinderen. Voor tieners is er net wat minder te beleven dan Centerparcs Vossenmeren. Wij hebben hier echt een zalige vakantie gehad en ik raad het park echt aan bij gezinnen met jongere kinderen.

 

foto’s: Maarten