Trackdelen RMC Raptor Coaster komen toe bij Six Flags Magic Mountain

Hoewel het park nog geen officiële aankondiging naar buiten bracht, is Six Flags Magic Mountain begonnen met de bouw van een RMC Raptor achtbaan. De eerste trackdelen werden geleverd en volgens fans werden ook al treintjes gespot.

 

Eerder lekte al een bouwaanvraag uit die Six Flags Magic Mountain indiende voor de bouw van een nieuwe achtbaan. Ondertussen wordt volop gewerkt aan funderingen en kwamen de eerste trackdelen toe in het park. Er is geen twijfel meer mogelijk dat het park volgend jaar haar 20ste achtbaan zal openen en dat dit een Raptor wordt van de Amerikaanse bouwer Rocky Mountain Construction.

 

 

 

De lay out die af te leiden was van de bouwplannen lijkt erg op die van Jersey Devil Coaster in zusterpark Six Flags Great Adventure. Een naam en de effectieve aankleding wordt vermoedelijk in de komende weken bekendgemaakt.

 

 

De locatie van de nieuwe achtbaan is die van de gesloten achtbaan Green Lantern, die sloot in 2019. Green Lantern was een achtbaan van het type Zac Spin Coaster. Dit is een vierdimensionale achtbaan, waarbij de bakjes tijdens de rit ongecontroleerde rond hun as draaien en overkop gaan. De achtbaan was 32,5 meter hoog en had een tracklengte van 251,5 meter. Er werd een snelheid van bijna 60 Km/h behaald. Deze werd gebouwd door Intamin en verhuisde naar zusterpark La Ronde.

 

 

Bron: Theme Park ERT