Nieuwe achtbaan Farmyard Flyer wordt volop getest bij Paultons Park

Het Engelse pretpark Paultons Park zal haar nieuwe themazone Colorado Springs volgend jaar uitbreiden met de nieuwe achtbaan Farmyard Flyer. Deze nieuwigheid werd in de laatste weken in snel tempo opgebouwd en maakt al volop testritjes.

 

Farmyard Flyer zal de zevende achtbaan worden van Paultons Park. Deze nieuwigheid werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer en maakt al volop testritjes. Het baantje is van het type Force Custom, wat wil zeggen dat de achtbaan op maat gemaakt werd voor het park. Farmyard Flyer wordt gebouwd in het themagebied Tornado Springs naast de frisbee-attractie en krijgt als stationsgebouw een schuurtje. De opening is gepland voor volgend jaar.

 

Tornado Springs

Het themagebied Tornado Springs opende eerder dit jaar voor de bezoekers, een jaartje later dan gepland door de coronapandemie. Tornado Springs is een themagebied gebaseerd rond een Mid-Western Amerikaans stadje, gelegen langs de fictieve weg Route 83 in de jaren 1950.

Hier kan je Cyclonator ontdekken, een frisbee-attractie van 25 meter hoog. Daarnaast bevinden zich ook het autoritje Al’s Auto Academy en de twee vrijevaltorentjes Windmill Towers in het gebied. Ten laatste kan je een ritje maken op Buffalo Falls water raft ride en Trekking Tractors.

De grote blikvanger is zonder twijfel Storm Chaser, een achtbaan met draaiende karretjes. Deze achtbaan werd gebouwd door Mack Rides en heeft een hoogte van 19,5 meter, een lengte van 459 meter en bereikt een snelheid van 59,4 km/u. 

 

Bron: Paultons Park, AdventureAaron