Kings Dominion opent 4D Free Spin Coaster Tumbili in 2022

Kings Dominion gaat haar Safari Village-zone volledig upgraden tegen 2022. In deze zone verdween de Topspin The Crypt om plaats te maken voor een grote nieuwigheid. Later doken in het park al supports op voor een nieuwe achtbaan, waardoor fans al konden raden welk type er zou komen. Het park maakte nu officieel bekend de achtbaan Tumbili te openen en het themagebied de nieuwe naam Jungle X-Pedition te geven.

 

 

De naam van de nieuwe achtbaan die Kings Dominion volgend jaar zal openen is bekend. Deze 4D Free Spin van de Amerikaanse attractiefabrikant S&S Sansei Technologies zal door het leven gaan als Tumbili (uitgesproken als toom-bee-lee) dat is Swahili voor aap. De achtbaan krijgt een groene track en supports in de kleuren van bamboe. Rondom de achtbaan zullen ruïnes gebouwd worden die de Monkey God-tempel voorstellen die centraal staat in de themazone Jungle X-Pedition.

 

4D Free Spin

Een 4D Free Spin is een compact achtbaanmodel waarbij de zitjes van de achtbaantrein om hun horizontale as kunnen roteren, waardoor bezoekers verschillende keren overkop kunnen gaan tijdens de rit. De term Free Spin wijst op het feit dat de bezetting van de achtbaantrein tot andere rotaties kan leiden, geen enkele rit is dus identiek.

 

 

Bron en foto’s: Kings Dominion