Jaderpark opent nieuwe waterattractie Okavango River

Het Duitse Jaderpark bestaat ondertussen 25 jaar en dat werd gevierd met een nieuwe waterattractie. Het park werkte de laatste jaren hard aan verbeteringen zoals nieuwe dierenverblijven en de laatste vijf jaar aan het openen van nieuwe attracties. Dit jaar opende men met Okavango River een nieuwe Log Flume.

 

In het jubileumjaar overtreft de wildwaterbaan Okavango River echter zichzelf. In een Afrikaans gebied van 10.000 vierkante meter werd met veel oog voor aankleding en beleving een gloednieuwe attractie geopend. Om de beleving compleet te maken werd beroep gedaan op IMAScore, die aangepaste muziek componeerde.

 

Okavango River

Deze Log Flume werd gebouwd door Hafema. De drop van de attractie heeft een hoogte van 12 meter en heeft een speciale verticale lift. Tijdens de rit leg je ook een stuk achterwaarts af d.m.v. een draaistation en vaar je langsheen Afrikaanse taferelen met dieren en een grote waterval.

 

Milieuvriendelijk

Om de attractie te laten draaien is ongeveer 500.000 liter water nodig. Maar dit wordt op een natuurvriendelijke manier gezuiverd in een eigen waterzuiveringsinstallatie. In dit zuiveringsstation wordt ook regenwater verwerkt, zodat de attractie bijgevuld wordt door natuurlijk opgevangen water. Aangezien noch chemicaliën noch zandfilters worden gebruikt, kan het water aan het einde van het seizoen gewoon met het oppervlaktewater afgevoerd worden.

 

Leeftijdsgrens:

Kinderen kleiner dan 1,05 m of jonger dan 4 jaar mogen niet plaatsnemen.
Kinderen kleiner dan 1,40 m of jonger dan 10 jaar mogen plaatsnemen onder begeleiding van een volwassene.
Kinderen groter dan 1,40 m of 10 jaar en ouder mogen zelfstandig een ritje maken.

 

Bron en foto’s: Jaderpark