Fotoalbum Zuid Franse trip dag 9: Azur Park en Antibes Land

Na overdag een bezoekje gebracht te hebben aan het charmante pretpark OK Corral stonden nog twee avondparken op de planning van Bob en Benjamin. De negende en meteen ook laatste dag van hun Zuid Franse trip zou eindigen in Antibesland, maar eerst bezochten ze Azur Park.

 

Azur Park

Onze laatste avond in het Zuiden van Frankrijk begonnen we in Azur Park, gelegen in Gassin. Waar in de meeste parken de achtbanen meteen onze aandacht trekken, trok hier het prachtige reuzenrad meteen de aandacht. Dit rad werd volledig aangekleed in een Steampunk thema. Het park heeft drie achtbanen, waarvan de transportabele achtbaan Le King de grootste is. Deze is in handen van Karl Vancraeyenest en reist de rest van het jaar over de Franse kermissen. Behalve King kan je in dit park ook een ritje maken op Crazy Mouse, een Spinning Wild Mouse en Pomme, een typische Big Apple achtbaan.

Antibes Land

Onze Zuid Franse trip eindigde in Antibes Land, een pretpark / Luna Park gelegen in Antibes. Het park ligt vlakbij het bekende Marinaland Antibes. In het park staan drie achtbanen opgesteld. De grootste is Wild Mouse, een wilde muis achtbaan gebouwd door Mack Rides. De kleinste is Pomme, een typische Big Apple achtbaan. Als derde achtbaan konden we hier plaatsnemen in een bijzondere Spinning coaster die de naam Turtle’s Coaster, welke gebouwd werd EOS Rides. Bijzonder in dit park was het feit dat je hier nog een Huss Rainbow kon vinden, een van de weinige nog operationele van deze soort, maar wel de tweede die we tegenkwamen in Zuid Frankrijk.