Fotoalbum: Zuid Franse trip dag 7: Van Fiesta park tot Amigoland en alles daar tussen

Dag 7 van de Franse trip die Benjamin en bob maakten beloofde een drukke te worden, maar liefst zes haltes stonden op onze planning waaronder enkele parken en een kermis. Deze dag zou beginnen in het kleinschalige Fiesta Parc om te eindigen in Amigoland, waar een echte Schwarzkopf klassieker op ons stond te wachten.

 

Fiesta Parc

Dag zeven van de Zuid Franse trip die Themeparkfreaks Bob en Benjamin maakten, begon in het kleinschalige parkje Fiesta Parc, gelegen in Vic-la-Gardiole. Fiesta Parc is voornamelijk een kinderpark met springkastelen en waterspeeltuigen. Het wordt aangevuld met enkele kleine attracties als een zweefmolen, rondritje en voor ons het belangrijkste een Big Apple achtbaan. Bassotto werd onze eerste credit op deze dag.

Luna Park Palavas-les-Flots

Halte twee op de zevende dag van onze Zuid Franse trip werd Luna Park Palavas-les-Flots. Het park heeft twee achtbanen. Magic Pomme is een Big Apple achtbaan en de zoveelste in ons lijstje. De grootste achtbaan heeft een Zyklon lay-out en kreeg de naam Infernal Toboggan. Behalve de achtbanen stonden hier ook de Afterburner Super Frisbee, Extreme Jump en Astro World als grote thrillrides. Als waterattractie had dit park de vaste Log Flume attractie Splasch, met mis gespelde naam.

Bébé Land

Na een bezoekje aan Luna Park Palavas-les-Flots belandden Themeparkfeaks Bob en Benjamin op een kleine kermis, waar twee achtbaantjes op ons stonden te wachten. Het waren een zogenaamde Big Apple die de naam Crazy Worm draagt en het draakje Drogon Round. Verder stond hier de snelle rupsmolen Himalaya een spiegelpaleis en enkele kinderzaken.

Luna Park Carnon

Luna Park Carnon zou de volgende halte worden op de zevende dag van de Zuid Franse trip die Bob en Benjamin maakten. Het park of eerder vaste kermis beloofde ons één achtbaan. Namelijk een Big Apple met de naam Chenille. Het park bleek behoorlijk druk te zijn, wat eerlijk gezegd niet verwacht hadden. Behalve de achtbaan stonden hier een Star Flyer, snelle rupsmolen en een schommelschip opgesteld tussen tal van kinderattracties en botsauto’s.

Parc Babyland

Een snelle stop maakten Themeparkfreaks bob en Benjamin tijdens hun zevende dag op een Zuid Franse trip bij Parc Babyland in Grau-du-Roi. Dit park was een echt kinderpark met tal van springkastelen, een mini log flume en wat ons vooral interesseerde een mini achtbaan die de naam Baby Pomme draagt.

Amigoland

Onze laatste stop op onze zevende dag werd Amigoland. Dit park keken we stiekem echt naar uit, niet omdat hier tientallen achtbanen stonden, maar omwille van de grootste achtbaan van het park Jumbo Jet, een ware Schwarzkopf klassieker. De andere achtbaan van het park was een Big Apple achtbaan met de naam La Pomme. Behalve de achtbanen stonden ook hier weer de nodige thrillrides opgesteld zoals: rupsmolen Power Express, Gravity, een kartbaan en een Log Flume.