Fotoalbum: Franse trip dag 5: Van de langste Alpine Coaster tot heel wat kermisplezier

Themeparkfreaks Bob en Benjamin besloten tijdens hun Zuid Franse trip ook even de grens van Andorra over te steken, want daar konden ze de langste Alpine Coaster van wereld gaan bedwingen. Om meteen alle credits te halen in dit land hielden ze ook halt bij Mon(t) Magic Family Park om Alpine Coaster Màgic Gliss een bezoekje te brengen. Later op de dag probeerden we ook de nieuwe Single Rail Mountain Coaster uit van Lou Bac Mountain en bezochten nog enkele kermissen en Luna parken tijdens de avonduurtjes.

 

Naturlandia

Onze eerste halte van deze dag werd de langste Alpine Coaster ter wereld, namelijk Tobotronc in Naturlandia. Naturlandia is gelegen in Andorra en Tobotronc werd gebouwd door de Duitse bouwer Wiegand. De totale lengte van deze Alpine Coaster is 5300 meter, waarvan de lengte van de afdaling 3600 meter bedraagt.

Mon(t) Magic Family Park

Na de langste Alpine Coaster Tobtronc bedwongen te hebben gingen we richting Mon(t) Magic Family Park waar we de Alpine Coaster Màgic Gliss konden ontdekken. Deze is uiteraard veel korter dan onze vorige en heeft ook veel minder snelheid. Màgic Gliss werd eveneens gebouwd door Wiegand en heeft een lengte van 735 meter.

Lou Bac Mountain

Luge Lou Bac Mountain is een creatie van Sunkid Heeghe, dat dit type Single Rail Mountain Coaster net opnam in hun gamma door de overname van Brandauer. Wie deze Luge wil bezoeken moet eerst via een kabellift omhoog gaan om nadien aan de afdaling van 2000 meter te beginnen.

Luna Park d’Argelès-sur-Mer

Luna Park d’Argelès-sur-Mer wordt dan wel als pretpark bestempeld, toch heeft het veel weg van een kermis. In dit “kermispark” konden we twee achtbanen afvinken. De grootste was Le Grand Huit, een achtbaan van het type Zyklon die hier permanent aanwezig is. De tweede achtbaan was een veel kleiner exemplaar, namelijk de reizende achtbaan Cobra van Coppier. Verder kon je hier plaatsnemen in een Star Flyer, Booster attractie, een snelle Rups en vele andere.

Fete Foraine, Saint Cyprien

Omdat we toch echte credithunters zijn stopten we op de kermis Fete Foraine Saint Cyprien. Hier stond de achtbaan Drachen opgesteld, een Dragon Coaster die eigendom is van de Franse exploitant Jardon. De bescheiden kermis had ook enkele thrillrides zoals een schommelboot met kooi om in recht te staan.

Fun Park Cannet en Roussillon

Onze tweede echte kermis van de dag werd Fun Park Cannet en Roussillon. Hier konden we twee credits aanvinken met La Pomme en Speedy, beide van het type Big Apple. Verder werd deze kermis aangevuld met een Booster, Afterburner, botsauto’s en tal van kinderzaken.

Luna Park Le Barcarès

Luna Park Le Barcarès is opnieuw een vast Luna Park aan de Zuid Franse kust, dat eerlijk gezegd ook een soort vaste kermis genoemd kan worden. Een van de achtbanen die we hier konden afvinken was de wel zeer speciale Spinning Coaster Wild Little Mouse. Natuurlijk namen we ook plaats in de Big Apple achtbaan Magic Pomme. Een andere zeer leuke attractie die we hier aandeden was de Bayern Kurve, die een enorm snel ritje aanbood.

Parc d’attractions Myster Park

Om zijn creditteller nog een beetje meer te spijzen, nam Themeparkfreak bob ook plaats in de Dragon achtbaan op de kleinere kermis Parc d’attractions Myster Park. Behalve de achtbaan stond hier een Enterprise, een schommelboot en een tiental andere attracties opgesteld.