Track nieuwe achtbaan Farmyard Flyer gearriveerd bij Paultons Park

In het Engelse pretpark Paultons Park opende eerder dit jaar het nieuwe themagebied Tornado Springs. In dit gebied is de grote blikvanger de Spinning Coaster Storm Chaser. Behalve deze achtbaan telt het gebied nog tal van andere attracties en komt er volgend jaar nog een achtbaan bij. Voor deze achtbaan werd de afgelopen dagen de track geleverd.

 

Het Engelse pretpark Paultons Park is bezig met de bouw van haar zevende achtbaan. Farmyard Flyer, zoals deze zal heten, komt in het nieuwe themagebied Tornado Springs en zal volgend jaar geopend worden. Deze achtbaan wordt momenteel geleverd door de Duitse fabrikant Zierer. Het een baantje van het type Foce Custom, wat wil zeggen dat de achtbaan een op maat gemaakte lay-out voor het park zal hebben.

 

Farmyard Flyer wordt gebouwd in het themagebied Tornado Springs, naast de frisbee attractie en krijgt als stationsgebouw een schuurtje.

Tornado Springs

Het themagebied Tornado Springs opende eerder dit jaar voor de bezoekers, een jaartje later dan gepland, door de coronapandemie. Tornado Springs is een themagebied gebaseerd rond een Mid-Western Amerikaans stadje, gelegen langs de fictieve weg Route 83 in de jaren 1950.

Hier kan je Cyclonator ontdekken, een frisbee-attractie van 25 meter hoog. Daarnaast bevinden zich ook het autoritje Al’s Auto Academy en de twee vrijevaltorentjes Windmill Towers in het gebied. Ten laatste kan je een ritje maken op Buffalo Falls water raft ride en Trekking Tractors.

 

 

 

 

 

De grote blikvanger is zonder twijfel Storm Chaser, een achtbaan met draaiende karretjes. Deze achtbaan werd gebouwd door Mack Rides en heeft een hoogte van 19,5 meter, een lengte van 459 meter en behaalt een snelheid van 59,4 km/u. 

 

Foto’s: Lawrence Mancey – Business Systems & Marketing Manager