Retrack voor Surfrider in Wet’n’Wild Water World

Het Australische waterpark Wet’n’Wild Water World maakt van de winter gebruik om hun Surfrider-achtbaan volledig te renoveren. Onderdeel van de werkzaamheden is een volledige retrack van het baanverloop. De reden voor de retrack van de 14 jaar oude achtbaan is niet bekend.

 

Wet’n’Wild Water World, een waterpark in de Australische Gold Coast, is naast een hele reeks waterglijbanen en andere waterattracties ook de thuis van een achtbaan: Surfrider. Deze attractie, gebouwd door de achtbaanfabrikant Intamin Amusement Rides, is als het ware niets meer dan een Half Pipe van 27 meter hoog waar bezoekers worden gelanceerd tot een maximale snelheid van 68 km/u. De achtbaantrein is vormgegeven als een groot surfbord waar bezoekers op ronddraaien. Tijdens de rit worden bezoekers ook onderworpen aan enkele watereffecten.

 

De attractie kampte regelmatig met technische problemen en mede daardoor heeft het park besloten om de achtbaan deze winter aan groot onderhoud te onderwerpen. Onderdeel van deze grote renovatie is de vervanging van de volledige 70 meter aan baandelen. Waarom de baandelen van deze 14 jaar oude achtbaan moesten worden vervangen, is niet bekend, maar de kans is groot dat het te maken had met de watereffecten tijdens de rit. Momenteel zijn de nieuwe baandelen toegekomen bij het park en reeds geïnstalleerd. Ook hebben de supports een nieuwe witte verfbeurt gekregen. Het is nog niet bekend wanneer de achtbaan terug opent voor het publiek.

Warner Bros. Movie World

Wet’n’Wild Water World is eigendom van Village Roadshow Theme Parks. Deze pretparkgroep heeft nog twee andere Australische parken in handen: Sea World Australia en Warner Bros. Movie World, beide ook gelegen in Queensland. Dat laatste park is voornamelijk bekend voor haar gigantische Mack Rides-achtbaan DC Rivals HyperCoaster: een 61,6 meter hoge achtbaan. De baan is 1,4 km lang en heeft een topsnelheid van 115 km/u. Een uniek onderdeel van de achtbaan is dat de laatste rij van de achtbaantrein is omgedraaid zodat bezoekers, voor een extra bijdrage, de rit achterwaarts kunnen beleven.

 

Bronnen: Wet’n’Wild Water World, Gold Coast Theme Parks, Intamin Amusement Rides
Foto’s: Gold Coast Theme Parks