Plopsa Coo sluit de poorten vanwege noodweer

Plopsa Coo, gelegen in de Belgische Ardennen heeft op 14 juli het park vroeger gesloten dan gepland. Door de extreme regenbuien van afgelopen dagen was de parking van het park ondergelopen.

 

Door de vele hevige regenbuien van afgelopen dagen is de parking van Plopsa Coo ondergelopen. Het attractiepark, gelegen in de Ardennen besloot daarop de poorten van het park al om 14 uur te sluiten. Normaal was de sluitingstijd voorzien om 18h, op de website was dit plots veranderd naar 14 u, door noodweer viel er te lezen. Ook vandaag kon het park niet openen.

Wie gisteren het park heeft bezocht krijgt van Plopsa een mail met nieuwe tickets voor een volgend bezoek. Volgens de verwachtingen zou het park morgen zijn deuren terug openen.

In onderstaand filmpje is te zien hoe de nabijgelegen Watervallen van Coo heel erg hevig tekeer gaan. Een gevolg van de hevige regenbuien de afgelopen dagen. De Amblève waar de watervallen in uitmonden zorgden alvast voor een overstroomde parking. Voor het park wordt het afwachten of het zelf ook schade zal ondervinden. Er is namelijk nog veel water onderweg uit de nabijgelegen heuvels.

 

 

Bron: Plopsa Coo

Foto: Gregory Dewulf/TPF