Plopsa Coo blijft na overstromingen minstens tot zondag gesloten

Plopsa Coo, gelegen in de Belgische Ardennen aan de voet van de Watervallen van Coo, werd gesloten vanwege de extreme weersomstandigheden in de regio. Door de enorme neerslaghoeveelheden met grote overstromingen tot gevolg, blijft Plopsa Coo nog tot en met zondag gesloten.

 

Plopsa Coo moest woensdagmiddag al eerder toe dan gepland. Het park sloot om 14 uur in plaats van 18 uur, toen alleen nog maar de parking onder water was gelopen. Door de aanhoudende wateroverlast, ondergelopen wandelpaden en pleinen en moeilijke toegangswegen, besliste het park tot minstens zondag gesloten te blijven.

“Het waterpeil van de Amblève was te hoog en onze parking dreigde onder water te lopen. Donderdagmorgen is de rivier uit haar oevers getreden, waarna de helft van het pretpark onder water stond. De schade op de beelden die ik al te zien kreeg, is enorm. Opnieuw een tegenslag na al die coronamiserie” Vertelt CEO Steve Van den Kerkhof  aan Het Laatste NIeuws.

“Wat me wel deugd doet, is de enorme solidariteit binnen ons Plopsa-team. Ze staan in De Panne te trappelen om naar Stavelot te gaan en te helpen met de opkuis. We moeten nu eerst wachten tot het water er is weggetrokken.”

Hoeveel schade er is, valt op dit moment nog niet te zeggen. Iedereen die een reservatie heeft voor een bezoek tijdens de sluiting, kan dat ticket op een latere datum gebruiken om het park te bezoeken. Alle actuele informatie is te vinden op plopsacoo.be.

 

Bron: Plopsa

Foto’s Steve Van den Kerkhof