Parc Animalier de Bouillon verwelkomt reuzenmiereneter Dali

De dierentuin van Bouillon heeft een filmpje op sociale media gepost met daarin de boodschap dat Dali is aangekomen in het park. Dali is een reuzenmiereneter, die afkomstig is uit Pairi Daiza. Het park heeft het dier mogen afhalen in het Domein van Cambron, de verzorgster van het dier heeft Dali de hele rit begeleid.

 

De dierentuin van Bouillon heeft een reuzenmiereneter erbij in het park. Op sociale media van het park is te zien hoe het dier verhuisd is onder begeleiding van een verzorgster. In het korte filmpje kunnen we zien hoe het dier went aan zijn nieuwe onderkomen. Dali is een reuzenmiereneter die dit jaar in december 2 jaar wordt.

De komende weken zal het park meer info geven over hoe Dali zich aanpast in zijn nieuwe verblijf. Reuzenmiereneters zijn ook een bedreigde diersoort. Hiervan zouden er nog maar een paar duizend leven in het wild. Het dierenpark dat zich vroeger concentreerde op dieren uit de streek zoals herten en vossen, richt zijn pijlen nu ook meer en meer op ingevoerde diersoorten. Zo kun je er ondertussen ook al hyena’s, bizons en kamelen vinden.

 

 

Bron & foto: Parc Animalier de Bouillon & Pairi Daiza