Nieuwe themazone Aqualantis feestelijk geopend in Energylandia

Het Poolse pretpark Energylandia had op 14 juli meer dan reden genoeg om te feesten. Het park mocht op die dag zeven kaarsjes uitblazen en vierde dat met de opening van het nieuwe themagebied Aqualantis, waarin Abyssus de grote blikvanger is.

 

 

Energylandia opende op 14 juli in aanwezigheid van pers en vrienden haar nieuwste themagebied Aqualantis, dat in het teken staat van de verzonken stad Atlantis. Het nieuwe gebied brengt ook twee nieuwe achtbanen naar het park, waarvan Abyssus de grootste is.

 

Abyssus

Abyssus is een looping coaster met meerdere lanceringen die gebouwd werd door Vekoma. Deze rollercoaster bereikt snelheden tot 100 km/u en is 38,5 meter hoog. Tijdens de rit van 1316 meter zullen de bezoekers viermaal overkop gaan en worden ze twee keer gelanceerd.

 

 

Ekipa Light Explorers

De achtbaan Light Explorer richt zich dan weer op de hele familie. De achtbaan werd eveneens gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma en is van het type Family Boomerang Coaster. Dit wil zeggen dat het parcours van 238 meter zowel voorwaarts als ook achterwaarts wordt afgelegd. Deze achtbaan is 24,2 meter hoog en bereikt snelheden tot 60 km/u.

 

 

Andere attracties

Behalve de achtbanen kwamen er ook meerdere familievriendelijke attracties in de zone. Daarvoor is Energylandia deze keer in zee gegaan met de Italiaanse fabrikant Zamperla.

 

  • Tidal Wave Twister: een Disk’O Coaster
  • Burning Engine: een Fire Brigade attractie
  • Magic Pump: een Magic Bikes attractie
  • Submarine Dive: een Jump Around attractie
  • Stormy Ship: een Rockin’ Tug attractie
  • Aqualantis Grotto Expedition: een bootvaart

 

Onze reporter Benjamin was aanwezig op de opening en bracht onderstaande foto’s mee.