Deze zomer kan je even terug naar Dadipark

Tussen 1950 en 2002 lag er in het West-Vlaamse Dadizele het Dadipark. Dit kleine pretpark had allerlei attracties en speeltuigen waarvan je sommige zelf moest bedienen. Maar toen er een zwaar ongeval gebeurde met een kind en er heel wat klachten over de veiligheid binnenkwamen moest het park zijn deuren sluiten. Ondertussen zijn we 19 jaren verder en komt het Dadipark terug, zij het in pop-up versie.

 

Het Dadipark in Dadizele is terug. Dit kleine pretpark dat allerlei attracties en speeltuigen in hun aanbod had sloot de deuren in 2002. Dit gebeurde na een zwaar ongeval met een kind. Ook het aantal klachten over de veiligheid zorgden mee voor de sluiting. Negentien jaar later is het park dus terug in een pop-up versie.

Wie het park bezoekt, kan er genieten van een expo over de meer dan 50-jarige geschiedenis. Pure nostalgie voor mensen die in hun kindertijd hier nog langs zijn geweest. Er zal ook een speelplein zijn met schommels, glijbanen en klimtuigen. Daarnaast kunnen kinderen ook genieten van een ballenbad, zandplein of springkastelen. Naast al deze speeltuigen zal het park ook enkele authentieke reuzenradgondels plaatsen. Ook voor een hapje en een drankje kun je terecht in het park.

Wie Dadipark wil bezoeken kan dit net zoals vroeger gratis. Parkeren kan in de buurt of in het centrum van Dadizele. Reserveren voor een bezoek is niet nodig, het park heeft zijn deuren geopend vanaf 1 juli. De openingsuren van maandag tot donderdag zijn 10u00 tot 20u00. Vrijdag, zaterdag en zondag blijft het park open tot 22u00. Het park blijft open tot 21 juli. Op de website vind je er ook alle evenementen en animatie terug die in het park zal doorgaan. Meer info vind je op: www.dadipark.be

 

Bron & Foto’s: Dadipark