Deno’s Wonder Wheel Amusement Park opent hangende achtbaan Phoenix

Het Amerikaanse Deno’s Wonder Wheel Amusement Park opende afgelopen week haar gloednieuwe Vekoma Suspended Family Coaster voor het grote publiek. Deze tweede nieuwigheid voor 2021 wordt gezien als een Family Thrill Coaster waar het ganse gezin plezier op kan beleven.

 

Deno’s Wonder Wheel Amusement Park, gelegen op het bekende schiereiland Coney Island in de Amerikaanse staat New York, heeft haar gloednieuwe achtbaan officieel voorgesteld aan pers en genodigden. Toen begin juni de eerste testritten plaatsvonden was het halsreikend uitkijken naar de officiële opening. Deze vond plaats op 2 juli, net op tijd voor het drukke 4th of July-weekend. De eerste openingsdag mochten bezoekers gratis een ritje komen maken op de nieuwe achtbaan en de eerste 100 bezoekers kregen een T-shirt met het opschrift “I Rode Phoenix – Family Thrill Roller Coaster”.

Phoenix werd ontworpen en gebouwd door de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. Het is een hangende familieachtbaan van 20,7 meter hoog, 372 meter lang en met een maximale snelheid van 54,7 km/u. Er staat één trein op het parcours, waar 20 bezoekers tegelijk een ritje in kunnen maken. Door de kleine oppervlakte van het park heeft de ontwerper Tonny Schonewille een immens compact baanverloop moeten ontwerpen, dat toch nog een goede hoeveelheid spanning bevat voor de gehele familie.

 

Naast Phoenix opende Deno’s Wonder Wheel Amusement Park ook nog een tweede achtbaan: Skyflyer. Deze kinderachtbaan werd geleverd door de Italiaanse attractiebouwer SBF Visa en opende reeds bij het begin van het seizoen.

© Deno’s Wonder Wheel Amusement Park

 

Bron en foto’s: Deno’s Wonder Wheel Amusement Park