Bohai Pearl Happy Valley bouwt Tilt Coaster

Het Chinese pretpark Bohai Pearl Happy Valley, dat zal openen in 2022 in de Chinese gemeente Hunchun zal onder meer uitpakken met een Tilt Coaster. Bij dit type achtbaan beland je op het einde van de lifthill op een stuk track dat voorover kan kantelen, waardoor een soort vrijeval volgt.

 

Hoewel het Vekoma was die toen de allereerste Tilt Coaster opende in Taiwanese pretpark Discovery World met Gravity Max, is het de laatste jaren de Chinese fabrikant Golden Horse die dit type nieuw leven in blies.

De achtbaan wordt door de fabrikant een Broken Rail Coaster (KSC-24B) genoemd. Het wordt de vierde Tilt Coaster van Golden Horse. De achtbaantrein wordt bij dit type eerst via een kettinglift omhooggetrokken, na een bochtje komt de trein tot stilstand en kantelt de track waarop de trein in vrije val aan de rit begint. Verder zitten er nog vijf inversies verwerkt in de lay-out nl. een Sidewinder, Cobra Roll, Corkscrew en een In-Line Twist.

 

Een voorbeeld van de Broken Rail Coaster

 

Bron en foto: VHCoasters