Baanverloop Steel Taipan vervolledigd in Dreamworld Australia

Dreamworld Australia, gelegen aan de Gold Coast in Queensland, bouwt momenteel aan de eerste Triple Launch Coaster van het Zuidelijke halfrond: Steel Taipan. Voorbije week werd op de werf voor deze nieuwe achtbaan een grote mijlpaal bereikt: het plaatsen van het laatste baandeel voor de 1,2 km lange achtbaan.

 

Dreamworld Australia pakt later dit jaar uit met een achtbaan van formaat: Steel Taipan. De achtbaan werd gefabriceerd door de Duitse achtbaanfabrikant Mack Rides en is gebaseerd op het populaire Blue Fire-model. Het enige grote verschil met Steel Taipan en het standaard Blue Fire-model is dat de achtbaan voor Dreamworld drie keer gaat gelanceerd worden, waarvan de tweede lancering achterwaarts. Na de achterwaartse lancering komt de trein op de zogenaamde Reversed Twisted Half Pipe tot stilstand voordat die terug naar beneden valt voor de derde lancering. Door de moeilijke financiële situatie van het park, liep de bouw wat vertraging op. Maar nu is dan eindelijk het laatste baandeel officieel op haar plek gehesen.

Steel Taipan, verwijzend naar een van de giftigste slangen van Australië, de taipan, wordt het nieuwe vlaggenschip van Dreamworld Australia. De aangepaste Blue Fire lay-out is 1,2 km lang, heeft een maximale hoogte van 39 meter en bereikt een topsnelheid van 105 km/u door middel van een Triple Launch LSM-lancering. Tijdens de rit gaan bezoekers vier keer overkop en ondergaan ze maximaal 3,8 G. Een uniek detail aan Steel Taipan is dat het laatste wagentje van de achtbaan roterende stoeltjes gaat hebben. Of voor deze zitjes zal moeten worden bijbetaald is nog niet bekend. De opening van Steel Taipan is voorzien later in 2021. In onderstaande video’s is de ritbeleving en de draaiende zitjes reeds te beleven.

 

 

 

Volg het volledige project op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Bron en foto’s: Dreamworld Australia