Attractielijst bekendgemaakt voor de kermis in Tilburg

De Tilburgse kermis gaat ook dit jaar door, hetzij onder een andere naam, namelijk de vakantiekermis. Op twee kermisterreinen tussen de Paleisring en het Besterdplein zullen bezoekers van een heleboel kermisattracties kunnen genieten, waaronder ook de nieuwe achtbaan Time Machine the Coaster.

 

Van 16 juli tot en met 25 juli zal er in Tilburg opnieuw een kermis doorgaan. De Vakantiekermis zal maar liefst 135 attracties in zijn aanbod hebben, waaronder ook de gloednieuwe achtbaan Time Machine the Coaster. De kermis telt wel nog altijd minder attracties dan in een normaal jaar, want in 2019 stonden er nog 230 attracties. Vorig jaar was er een mini-editie met maar 55 attracties. In totaal zullen er 36 attracties zijn van het type grootvermaak, ten opzichte van 48 in 2019.

De attracties zullen verspreid staan over verschillende pleinen, goed voor een kermis van maar liefst drie kilometer lang. De kermis zal in twee delen verdeeld worden. Zijstraten worden afgesloten, zodat bezoekers alleen naar binnen kunnen via de officiële ingangen. Zo kan men het volk tellen dat naar binnen of buiten gaat, in verband met de coronamaatregelen.

Er is voor de kermis geen mondmaskerplicht. Wel dien je 1,5 meter afstand te bewaren van andere bubbels. Het is nog niet duidelijk of er zoals andere jaren pendelbussen rijden naar de autoparkings. Parkeren kan wel in de verschillende parkeergarages in Tilburg.

Naast de gloednieuwe Time Machine the Coaster is ook de Rock & Roll van de Duitse exploitant Deinert een opvallende gast. Het gaat hier om een nieuwe type attractie: een X-Drive, gebouwd door de Nederlandse fabrikant KMG. Het is het tweede exemplaar dat hiervan verkocht werd. De attractie maakte eind vorig jaar haar première in Duitsland en is dit jaar voor het eerst te zien in Nederland.

 

Attractielijst grootvermaak:

Airborne – Ordelman (Speed 32)

Gone in 60 Seconds – Eckelboom (Autoscooter)

Air Race – de Voer (Ejection Seat)

Around the World – de Voer (Starflyer)

Boobytrap Hotel XXL – Albers (Funhouse)

Break Dance N°1 – Hoefnagels (Break Dance 3)

Cake Walk – Reemer (Cake Walk)

Chaos – van de Weerdt (Afterburner)

Crazy Dance – Bakker (Tripride)

Disco Jumper XXL – van Raay (Smashing Jump)

Eclipse – Korten (Capriolo)

Fire Department – Ordelman (Funhouse)

Flying Jumbo – Vermolen (Grote Vliegmolen)

Fun Factory – de Poorter (Funhouse)

Gladiator – Buwalda (Turbine)

Happy Spider – Brunselaar/Lutjens (Spider/Polyp)

Haunted Mansion – Hinzen (Spookhuis)

Hell Raiders – Elsinga/Bakx (Booster)

Heroes City XXL – Zuidema (Funhouse)

Hurricane – Brouwers/Van Reken (Super Twister)

Le Papillon – Duijts (Rupsmolen)

Mad Mill – de Vries (Wipe Out)

New York Dancer – Koldewijn (Break Dance 3)

Power Polyp – Vader (Polyp/Monster 3)

Propeller – Ordelman (Inversion XXL)

Reactor – Boesveld (Heavy Rotation)

Rescue – van Hezik (Glazen Doolhof)

Rock & Roll – Deinert (DE) (X-Drive)

Snow Jet 2 – van der Veen (Materhorn)

Spinning Coaster – Buwalda (Spinning Coaster)

Time Machine the Coaster – Buwalda (Spinning Coaster)

Toxic – Moonen (Speed Flip)

Thriller – Lemmerman (Spookhuis)

VR Experience – Stroucken (Virtual Reality Experience)

Wipe Out – Oudsen (Wipe Out)

X-Factory – de Poorter/Verwijk (Tripride)

 

Bronnen: tickettotilburg, kermisland

Foto: TPF