Achtbaan Namazu geopend in Vulcania

Het Franse pretpark Vulcania heeft op zaterdag 10 juli hun nieuwe achtbaan Namazu geopend. De achtbaan is een Family Launch Coaster van het Zwitserse bedrijf Intamin. De achtbaan heeft twee lanceringen en een valeffect.

 

Namazu, de nieuwe achtbaan in het educatieve pretpark Vulcania, is geopend. Vulcania is te vinden in de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het park werd destijds bedacht door een vulkanoloog en staat dus ook in het teken van vulkanen. De naam van de achtbaan refereert naar een mythische, gigantische katvis die onder de grond leeft in Japan. Deze katvis kan enkel maar onder controle gehouden worden door Kashima, een god. Wanneer Kashima Namazu even niet in de gaten heeft, veroorzaakt hij aardbevingen.

 

 

Het baanverloop telt twee lanceringen. Daarnaast bevat de rit ook een stuk track dat plots naar beneden valt. De achtbaan heeft een hoogte van 16 meter en een lengte van 580 meter. De trein is vormgegeven als een soort quad. De nieuwe achtbaan is een onderdeel van een groot investeringsplan van zo’n kleine 41 miljoen euro. De investeringen worden verspreid over 15 jaar.

 

Bron: RCDB

Foto’s: Vulcania