Uitgelicht: Kondaa – Walibi Belgium

Jarenlang stond een attractie als deze op het verlanglijstje van menig pretparkfan, namelijk een echte megacoaster in Walibi Belgium. Op 8 mei 2021 ging deze droom eindelijk in vervulling. Op deze dag opende het Waverse park namelijk Kondaa, en deze deed menig record sneuvelen.

 

 

Op 8 mei 2021 trokken de pretparkfans in grote getalen richting Walibi Belgium in Waver, om daar hun eerste ritjes te maken op de Mega Coaster Kondaa. Deze achtbaan werd onderdeel van de themazone Exotic World, maar werd gebouwd op een stuk grond dat voorheen nog niet bij het park betrokken was. De zone kreeg een Afrikaanse ‘look and feel’.

Kondaa werd gebouwd door Intamin, een attractiebouwer die bekend staat om grote en vooral spectaculaire achtbanen. Bij opening verbrak deze achtbaan ook enkele records. Zo werd dit de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux en de langste achtbaan van België.

Kondaa is een megacoaster met een lengte van 1200 meter, een hoogte van 50 meter en een topsnelheid van 113 km/u. De rit begint met een first drop van 80° en bevat 15 airtime elementen. Er zijn ook verschillende speciale elementen, zoals een outward banked airtime hill, een naar buiten gekantelde bocht, en de allereerste non inverting cobra roll ter wereld.

Over de baan rijden twee treinen die elk bestaan uit zes karretjes. Deze karretjes zijn telkens voorzien van twee rijen. In iedere rij kunnen telkens twee personen plaatsnemen, waardoor er per trein maar liefst 24 passagiers een ritje kunnen maken. Dit levert een capaciteit op van 1080 personen per uur.