Toverland voert restyling door in Land Van Toos

Het Land van Toos in Attractiepark Toverland zal een grondige renovatie krijgen. Toverland heeft dit gebied in 2012 al wat meer Oosterse sferen toegebracht. Nu worden sommige attracties aangepast, zodat ze meer in het Oosterse thema passen.

 

Attractiepark Toverland neemt het indoor gebied Land van Toos onder handen. In 2012 heeft Toverland het gebied al aangepast door er meer Oosterse sferen aan toe te voegen. Nu komt er onder andere nieuwe muziek en worden er twee attracties aangepast. Zo wordt de klimhoed aangepast en krijgt het vliegende tapijt, de mini freefall voor kinderen, een nieuw decor. Ook het Toverhuis werd onder handen genomen, idem voor de Magiestraat. Deze “straat” of gang verbindt Het Land van Toos met het andere indoor gebied Wunderwald.

De klimhoed zal na de make-over totaal veranderd zijn. De zwarte kleuren van weleer worden ingeruild voor een fris blauw kleurtje met bovenop de klimhoed een beige magische koepel. Wanneer je de magische koepel bovenaan de top hebt bereikt kun je met de nieuwe glijbaan terug naar beneden glijden. Bovenop de koepel zal je twee parkmascottes terugvinden, namelijk Toos en Morrel. Zij zullen je van bovenop toelachen. De naam van deze attractie zal veranderen naar Sim Sa La Klim.

De mini freefall attractie voor kinderen krijgt een nieuw decor. Bovenaan de attractie zal je Toos en Morrel terugvinden op een vliegend tapijt. Bij de twee mascottes zal je ook een Oosterse lamp kunnen vinden die uiteraard verwijst naar Djinn, de zweefmolen van de Oosterse geesten.

Uiteraard zijn er ook andere attracties in het gebied die een make-over krijgen. Zo zal het Toverhuis ook aangepast worden. In het Toverhuis zal je de slaapkamer van Toos terugvinden, alleen zal ze niet aanwezig zijn in het huis.

20 jaar geleden opende Toverland voor het eerst haar deuren met dit gebied. Nu wil Toverland dit gebied niet laten verkommeren, maar net opwaarderen. Zo zullen er nu twee delen te vinden zijn in Het Land van Toos: een Oosters deel met onder andere de zweefmolen en de freefall, maar ook een Westers deel met onder andere de Toos Express. Beide gebieden krijgen eigen muziek die duidelijk te horen zal zijn.

Op 5 juni mochten indoor attracties en -gebieden terug openen in Nederland. De renovaties zijn nog niet allemaal voltooid zijn. Het gebied zal later op het jaar pas volledig afgewerkt zijn.

 

 

Bron & Foto’s: Toverland Blog