Thematiseringswerken vorderen bij The Ride to Happiness by Tomorrowland

In Plopsaland De Panne zijn de thematiseringswerken aan de nieuwe achtbaan The Ride to Happiness by Tomorrowland volop aan de gang. De attractie is een Xtreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides dat de eerste looping achtbaan met draaiende karretjes in Europa wordt.

 

Deze winter werd hard gewerkt aan de The Ride to Happiness by Tomorrowland in het Belgische pretpark Plopsaland De Panne. Eind december werd de laatste track geplaatst en in maart gingen de eerste testritten van start. Ondertussen is het West-Vlaamse pretpark volop bezig met de attractie te thematiseren. Zo werd het stationsgebouw en de treinen voorzien van het Tomorrowland logo en zijn er al verschillende decoraties aangebracht aan het stationsgebouw en de opslagplaats. Onze reporter Gregory Dewulf ging ter plaatse en bracht enkele leuke foto’s mee.

The Ride to Happiness by Tomorrowland is een Xtreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Dit wil zeggen dat het een achtbaan is met draaiende karretjes, lanceringen en inversies. Het is de allereerste keer dat er in Europa een spinning coaster gebouwd wordt die lanceringen of inversies bevat, laat staan een combinatie van deze twee kenmerken. Hiermee heeft Plopsaland De Panne dus een dubbele Europese primeur te pakken. Daarnaast neemt het ook nog het wereldrecord in handen voor meeste inversies op een Spinning Coaster.

The Ride to Happiness by Tomorrowland zal een maximale snelheid behalen van 90 km/u. Dit is evenveel als Anubis The Ride. De achtbaan is 33 meter hoog en heeft een lengte van 920 meter, waarmee het de op twee na langste achtbaan van België is. Als kers op de taart heeft het parcours maar liefst twee lanceringen en vijf inversies, een wereldrecord op een spinning coaster. De bouw van The Ride to Happiness by Tomorrowland is een investering van 17,5 miljoen euro.

De bouwwerkzaamheden kan je op de voet volgen in onze bouwblog.

 

 

Foto’s: Themeparkfreaks (Gregory Dewulf)