Skara Sommarland heropent de deuren met nieuwe spannende attractie

Het Zweedse pretpark Skara Sommarland mocht op 5 juni 2021 eindelijk weer de poorten openen. Vorig jaar moest het park namelijk noodgedwongen gesloten blijven door de Zweedse coronamaatregelen. Het park opende ook meteen haar spannende nieuwe attractie Snake.

 

Met Snake kan Skara Sommarland groots uitpakken, nu het park eindelijk weer bezoekers mag ontvangen. Dat het park trots is op de nieuwe aanwinst wordt duidelijk in een reclamefilmpje dat op zijn minst spannend te noemen is.

 

Snake

Snake is een zogenaamde Chaos Pendle, gebouwd door Funtime. Denk hierbij een beetje aan een booster-attractie, maar dan met een extra arm toegevoegd aan het geheel, die voor een extra beweging zorgt. De attractie heeft een hoogte van 40 meter en slingert je heen en weer aan 80 km/u. Op deze manier wordt 4,3G bereikt. In de gondel is er plaats voor 2 keer 4 passagiers.

 

Een oude bekende

Hoewel Snake nieuw is voor Skara Sommarland, is deze attractie dat niet voor Zweden. In 2019 draaide deze namelijk haar rondjes al in Gröna Lund. Het was de bedoeling dat Snake vorig jaar al zou openen in Skara Sommarland, maar daar stak het coronavirus een stokje voor.

 

Bron en foto: Skara Sommarland