Nieuwe thuishaven voor achtbaan Fiesta Express

In 2020 nam het Spaanse kinderparkje Sould Park, gelegen in het winkelcentrum  Parquesur in Madrid, afscheid van haar achtbaan Fiesta Express. Niet meteen een grote achtbaan, maar wel bekend onder de achtbaanfans. Nu blijkt deze achtbaan een nieuwe thuis gevonden te hebben.

 

Sould Park in Madrid is een onderdeel van de Sould Park groep, die enkele tientallen kinderparken uitbaat in Spanje. De groep nam ook het Kinderpark Festilandia over in Benidorm. Dit parkje werd volledig opgeknapt en kreeg enkele nieuwigheden, waaronder de achtbaan Fiesta Express afkomstig uit het parkje in Madrid.

 

Fiesta Express

Fiesta Express is een zogenaamde Mini Mouse van Zamperla en heeft een treintje van 8 wagens waar telkens 2 personen in kunnen plaatsnemen. De rit was echter niets bijzonder. De baan bestond uit een booster wheel lifthill en had daarna enkele haarspeldbochten tot in het station.

 

Afscheid van Draky

Om plaats te maken voor Fiesta Express nam men afscheid van de kleinere achtbaan Draky. Draky draaide sinds 2002 haar rondjes in het park. Deze achtbaan werd gebouwd door Cavazza Diego en bestond uit een simpele ovalen track.

 

Enkele sfeerbeelden uit Festilandia

Bron: RCDB, Sould Park

Foto: Sould Park