Karls Erlebnis-Dorf Oberhausen bevestigt eerste achtbaan

Onlangs kondigden we aan dat de Karls groep een nieuw pretpark zal bouwen in Oberhausen. Ondertussen kunnen we melden dat er vaart achter de plannen wordt gezet want Karls Erlebnis-Dorf Oberhausen moet al tegen het einde van 2022 de deuren openen. Daarnaast is ook bevestigd dat het nieuwe pretpark alvast minstens één achtbaan zal bevatten.

 

Wat is Karls Erlebnis-Dorf?

De Karls Groep is een zeer bekende Duitse aardbeiteler en een van de belangrijkste aardbeileveranciers in Duitsland. De groep baat sinds enkele jaren verschillende pretparken uit die een combinatie zijn van een gigantische aardbeienwinkel, een restaurant en uiteraard een pretpark. Daarnaast bevatten ze de grootste koffiepotten verzameling ter wereld en zijn de parkjes enorm gezellig, charmant, authentiek en uitermate geschikt voor jong en oud.

Bezoekers kunnen gratis naar binnen en dienen enkel te betalen voor de attracties en de lekkernijen die ter plaatse geconsumeerd kunnen worden of kunnen worden meegenomen naar huis. Er zijn momenteel 5 vestigingen met Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen (geopend in 1993), Karls Erlebnis-Dorf Zirkow (geopend in 2012), Karls Erlebnis-Dorf Elstal (geopend in 2014), Karls Erlebnis-Dorf Warnsdorf (2014) en Karls Erlebnis-Dorf Koserow (2016). Nabij de Tsjechische grens opent er volgend jaar nog een zesde vestiging met Karls Erlebnis-Dorf Döbeln.

 

Eerste Karls pretpark in Oost-Duitsland

Enige grote nadeel van de Karls-pretparken… ze zijn allemaal gelegen in het uiterste noordwesten van Duitsland, waardoor een daguitstap naar een van deze charmante parkjes van uit België of Nederland niet haalbaar is. Maar het goede nieuws is, hier komt binnenkort verandering in!

Vrij onverwacht kondigde de Karls groep onlangs aan een zevende vestiging te willen openen. In tegenstelling tot alle andere Karls-pretparken zal dit nieuwe pretpark het eerste zijn van Oost-Duitsland. Wat het voor ons als Nederlanders en Belgen helemaal fijn maakt is dat deze komt te liggen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW), de makkelijkst bereikbare deelstaat van Duitsland voor het grootste deel van de inwoners van de Benelux.

 

Oberhausen

Het nieuwe pretpark krijgt de naam Karls Erlebnis-Dorf Oberhausen en komt te liggen in het winkelcentrum Centro dat, hoe kan het ook anders, in de Duitse stad Oberhausen ligt. Naast de vele winkels is op deze locatie ook een Sea Life Center te vinden en een Legoland Discovery Center die beide uitgebaat worden door Merlin Entertainments.

Kortom, Karls Erlebnis-Dorf Oberhausen wordt dus niet de enige trekpleister van het gebied maar komt in een cluster te liggen van andere vrijetijdsbestedingen. Dagjestoeristen zullen op die manier kunnen shoppen terwijl ze daarna ontspanning kunnen zoeken bij een of meerdere van de toeristische attracties.

Daarnaast ligt de volledige locatie ook niet ver van Alpincenter Bottrop, een indoor skicenter waar ook een alpine coaster terug te vinden is en ook Movie Park Germany ligt eveneens vlak bij. Genoeg mogelijkheden dus om je bezoekje te koppelen. Daarnaast is er in Oberhausen ook ieder jaar een grote kermis terug te vinden.

 

CentrO.Park

Karls Erlebnis-Dorf Oberhausen zal gebouwd worden op de voormalige locatie van CentrO.Park. Dit kleinschalig pretpark opende haar deuren in 1996 maar het mooie liedje duurde niet lang en het pretpark moest de boeken toe doen in 2011. Daarna waren er nog verschillende pogingen om een nieuw pretpark te bouwen op deze locatie met Sea Life Abenteuer Park in 2013 en Abenteuer Park Oberhausen in 2014 en 2015.

Beide nieuwe pogingen om de bestemming nieuw leven in te blazen draaiden uit op een sisser. Dat de Karls groep hier 7 jaar later opnieuw een poging wil ondernemen om een pretpark te openen is dus wel een opvallende zet. Toch lijkt de kans op slagen enorm, het concept verschilt enorm met de vorige pogingen en de Karls pretparken zijn gigantisch populair in het noordoosten van het land. Reden genoeg dus om te geloven in de kans op slagen.

 

Erdbeer-Raupenbahn

Toen het nieuwe pretpark voor het eerst werd aangekondigd had niemand durven denken dat dit volgend jaar al geopend zou worden, maar nu heeft de Karls groep bekendgemaakt dat het park al op 22 november 2022 de deuren zal openen. Dit wil zeggen dat de bouwwerkzaamheden zeer snel van start zullen moeten gaan om alles op tijd af te krijgen.

Het goede nieuws voor de achtbaanfans is dat Karls Erlebnis-Dorf Oberhausen ook een achtbaan zal bevatten. Deze wordt de Erdbeer-Raupenbahn, wat zoveel betekend als Aardbei-rupsbaan. De rollercoaster wordt een echte kinderachtbaan met de typische Big Apple / Wacky Worm lay-out, maar deze keer zal de trein in de vorm van een rups niet door een grote appel rijden, maar wel door een gigantische aardbei. Het is de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group die zal instaan voor de bouw van de rollercoaster en deze wordt 3,8 meter hoog en 138 meter lang.

Momenteel zijn er al drie van deze dergelijke achtbanen gebouwd in verschillende Karls-pretparken en je kan ze terug vinden in Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen, Karls Erlebnis-Dorf Zirkow en Karls Erlebnis-Dorf Koserow. Daarnaast zijn er naast deze van Karls Erlebnis-Dorf Oberhausen nog twee andere gepland in Karls Erlebnis-Dorf Döbeln en Karls Erlebnis-Dorf Elstal.

 

K2

Aangezien Karls Erlebnis-Dorf Oberhausen op een vrij grote oppervlakte gebouwd zal worden ten opzichte van de andere Karls-pretparken, is het niet duidelijk of er in de toekomst nog meerdere achtbanen zullen volgen. Twee van de vijf bestaande pretparken hebben immers al een tweede achtbaan of hebben er een tweede gepland. Bij Karls Erlebnis-Dorf Elstal werd zo in 2018 de achtbaan K2 geopend. Dit is een rollercoaster van de Zwitserse fabrikant ABC Rides die volledig op maat gemaakt werd van het park. Deze bereikt een snelheid van 60 km/u en is 24 meter hoog. De rit van 530 meter lang bevat een darkride gedeelte waarin wordt uitgelegd hoe chips gemaakt worden.

 

 

Bron: rcdb