Hoofdgebouw vakantiepark Beekse Bergen in lichterlaaie

In het vakantiepark van de Beeks Bergen is deze ochtend een brand ontstaan ten gevolge van een gaslek. Een heel pand wordt als verloren beschouwd. In dit gebouw is het restaurant en het zwembad van het vakantiepark aanwezig. De brand is ondertussen onder controle.

 

Het hoofdgebouw is gelukkig ver verwijderd van het safaripark en de dieren zijn nooit in gevaar geweest, hoewel de rook wel in die richting dreef. De brandweer heeft in het dierenpark metingen verricht en bevestigde dat er geen gevaar voor de dieren is. Ook de vakantiegangers van het park zitten gewoon in hun tuintjes en hoeven niet te evacueren. De eigenaar van het park is er het hart van in, maar zal zo snel mogelijk mobiele winkeltjes en horecapunten laten aanrukken voor de vakantiegangers van het park.

 

 

Oorzaak

Deze ochtend waren er onderhoudswerken in het restaurant en hierbij ontstond een gaslek. Dit is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van dit inferno. De brandweer kwam massaal ter plaatse en kon gelukkig erger voorkomen. In het gebouw was ook het zwembad van het vakantiepark aanwezig en zo was er een risico met het chloor van het zwembad, maar de brandweer heeft hier ook een groter probleem weten te voorkomen. Chloor is een gevaarlijke, bijtende en giftige stof dus als er vuur bij komt kijken dan wordt het gevaarlijk om die lucht in te ademen. De opslag van de gevaarlijke stoffen is dus veiliggesteld.

 

Dierenpark

Het dierenpark zelf werd, zoals eerder aangegeven, niet getroffen en het zal dan ook vandaag gewoon weer openen. De afstand tussen het vakantie- en het dierenpark heeft hier zeker een rol in gespeeld. Het Speelland van Beekse Bergen is vanaf 12.00 uur weer geopend.