Hastings Pier opent eerste achtbaan

De pier van Hastings in Engeland pakt dit jaar uit met een nieuwe attractie. Het gaat om een rollercoaster voor de allerkleinsten onder ons. De naam van de achtbaan is Crazy Croc geworden en het is de eerste keer dat er een achtbaan terug te vinden is op de Hastings Pier.

 

De Hastings Pier werd origineel geopend op 5 augustus 1872! Het spreekt voor zich dat de pier in het Engelse graafschap Oost-Sussex dan ook een rijke geschiedenis achter de rug heeft. Op 12 april heropende de pier na de verplichte sluiting door de coronacrisis en dit gebeurde met een heleboel kinderattracties.

 

Voor het eerst vinden we ook een achtbaantje terug op de pier. Het gaat om Crazy Croc, een aangedreven achtbaan gemaakt voor kinderen. Deze is van het type Go Gator en werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Wisdom Rides. Het gaat duidelijk om een tweedehands exemplaar al is het niet duidelijk waar de attractie vandaan komt.

Hastings Pier is op 1,3 kilometer gelegen van Flamingo Park dat eveneens in Hastings gelegen is. Dit park opende dit jaar eveneens een nieuwe achtbaan met Pinball X. Daarnaast is er ook sinds 2014 een tweede achtbaan te vinden met Caterpillar.

 

Bron: rcdb

Foto’s: Oliver Thompson