Futuroscope opent compleet vernieuwde attractie Aventure Éclabousse

Futuroscope is aan een serieuze uitbreiding bezig. Meerdere nieuwe attracties staan op de plannen, maar ook een hotel en waterpark. Dit jaar pakt het park uit met een nieuwe show en een nieuwe attractie, althans vernieuwde attractie. De Splash Battle kreeg namelijk een nieuw thema.

 

Futuroscope stak haar waterattractie Mission Éclabousse in een nieuw kleedje. Hierdoor kwam er ook een nieuwe naam: Aventure Éclabousse. De attractie opende voor het eerst in 2007 en werd gebouwd door ABC Rides.

Aventure Éclabousse maakt deel uit van themagebied Futuropolis, waar vooral kinderattracties te vinden zijn. De attractie bestaat uit bootjes die over het water varen en uitgerust zijn met waterkanonnen. In deze bootjes is plaats voor vier personen. Bij het vernieuwen kregen de bootjes een nieuwe kleur en werd er een propeller achteraan toegevoegd, zodat ze op moerasboten lijken.

 

Het verhaal:

De avontuurlijke bezoekers nemen plaats in een van de boten, die onderdeel uitmaken van een expeditie die onstuimig beloofd te worden en vol verrassingen zit. In een Airboat, voorzien van waterkanonnen, gaan ze de moerassen van Futuropolis verkennen. Ze gaan tijdens hun tocht op zoek naar de schat van een zekere Mac Dundee, een avonturier die nog steeds waakt over zijn eigendommen.

Deze avonturier plaatste in het water speciale doelen die de inzittenden van de bootjes moeten raken met hun waterstraal. Lukt het hen niet de doelen te raken zal Mac Dundee zijn geheim niet onthullen aan hen en is de missie mislukt.

Aventure Éclabousse speelt zich af op een eiland, met speciale planten. De fauna wordt nog mysterieuzer omdat ze gehuld is in een nevel van waterdamp.

Groter plaatje

De vernieuwing van deze attractie maakt deel uit van een groots plan om in de toekomst meer bezoekers naar het park te lokken. Hiervoor zullen meerdere nieuwe attracties gebouwd worden. In 2022 staat een nieuwe beleving op de planning met Tornado Hunters. De attractie combineert scherm en live actiescènes op een dynamisch draaiend platform met 120 zitplaatsen. Ook in 2022 zal de 4D-film Ice Age veranderd worden. Tevens wordt Chocs Cosmiques vervangen. Een jaar later zal dan de attractie Mystéres des Kubes vervangen worden door een nieuwe ervaring.

In 2024 zal opnieuw een grote nieuwe attractie geopend worden, deze komt in de plek van de huidige Jardin des Energies. De nieuwe attractie Mission Bermuda is een waterattractie met een belevingstunnel en verschillende drops doorheen een tocht in de gevaarlijke Bermudadriehoek. Ook de attractie Kinemax zal vernieuwd worden.

En in 2025 zou er dan een nieuwe achtbaan komen, maar hierover is nog niet veel bekend.

Het park wil ook dat bezoekers langer zullen verblijven in het park, hiervoor wordt het Hotel Station Cosmos geopend. Een jaar later moet het 2de hotel Ecolodgee opengaan. In 2024 is er dan nog sprake van een waterpretpark met de naam Aquascope.

Vorig jaar opende Futuroscope nog haar allereerste echte achtbaan. Deze kreeg de naam Objectif Mars en werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan is uitgerust met draaiende karretjes en heeft een Verticale Drop Track element waarbij de bezoekers enkele meters naar beneden vallen.

 

 

Bron en foto’s: Futuroscope