Brussels shopping center krijgt eerste Belgische Lego-park

Brussel zal het allereerste Belgische Lego-park krijgen. Dit Lego-park zal een kleinere indoor versie zijn van de bekende Legoland-pretparken vergelijkbaar met het Legoland Discovery Centre in het Nederlandse Scheveningen. Het park komt in het Brussels winkelcentrum Docks dat op deze manier extra klanten wil lokken.

 

Het Brusselse winkelcentrum Docks zal het allereerste Belgische Legoland Discovery Centre openen. Het Lego-park dat er zal komen, zal je kunnen vergelijken met dat in Scheveningen, een indoorpark dus. Er zal geen plaats zijn voor achtbanen of wildwaterbanen. Wat er naar grote waarschijnlijk wel zal komen zijn games, 4D-cinema-attracties en virtual reality ervaringen. Verder zal er ook een treintje rijden in het indoorpark. Merlin Group zal dit park speciaal bouwen in een nieuw concept, de bedoeling is dat dit nieuwe concept ook op andere plaatsen in de wereld zal komen. Legoland heeft al parken in onder andere Denemarken, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Japan en de Verenigde Staten, volgend jaar zal daar België bijkomen. De pretparkengroep is overigens ook druk bezig met het bestuderen van de mogelijkheden om een groot pretpark te bouwen in Charleroi. Daar zal later over gecommuniceerd worden.

Het park krijgt onderdak in een winkelpand van 3.100 vierkante meter. Winkelcentrum Docks, dat vorige jaar nog verlies leed, wil hiermee extra klanten lokken naar hun winkelcentrum. Uiteraard komt dit verlies vooral door de sluiting vanwege het coronavirus.

 

Bron: Het Nieuwsblad

Foto: Lego park Scheveningen (Facebook)