Brogent Technologies ontwikkelt nieuw vliegend theater met staanplaatsen

Brogent Technologies, voornamelijk bekend voor haar Flying Theaters zoals Voletarium in Europa-Park, heeft een nieuw product ontwikkeld. Speciaal voor de nieuwe Aladdin’s Grand Palace Tour in VinWonders Phú Quốc ontwierp de fabrikant een vliegend tapijt-attractie: een soort vliegend theater met staanplaatsen.

 

Het Taiwanese bedrijf Brogent Technologies staat voornamelijk bekend voor haar simulatoren. Zo bouwde Brogent onder andere het Flying Theater Voletarium voor Europa-Park, maar ook Flight of The Sky Lion en Emmet’s Flying Adventure – Masters of Flight voor de Legoland parken in Windsor en Billund.  Het bedrijf staat daarnaast ook bekend voor het bedenken van nieuwe innovatieve media-gebaseerde attracties, zoals de “V-Ride” die je meeneemt voor een vlucht in een luchtballon. De laatste nieuwe attractie in het gamma van Brogent Technologies is een mix van enkele voorgaande types. Zo wordt een 360° beleving gecombineerd met een motion-simulator base waar bezoekers al staand op plaatsnemen, en zo krijg je een vliegend tapijt-attractie.

Brogent Technologies ontwikkelde het attractietype speciaal voor VinWonders Phú Quốc in Vietnam. De attractie, genaamd Aladdin’s Grand Palace Tour, moet de unieke ervaring van vliegen op een magisch vliegend tapijt nabootsen. In onderstaande video (vanaf 12:45 tot 15:40) is het vliegend tapijt in werking te zien. Of de ervaring ook overtuigend is, valt nog af te wachten.

 

Vekoma Firestorm

VinWonders Phú Quốc kwam vorig jaar ook al onder de aandacht, omdat het de allereerste installatie van het nieuwe Firestorm-model van de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma in huis kreeg: Wrath of Zeus. Deze LSM-lanceerachtbaan bereikt een topsnelheid van 115 km/u, is 50 meter hoog en heeft een totale baanlengte van ruim een kilometer. Tijdens deze lay-out gaan inzittenden maar liefst drie keer over de kop. Van dit achtbaantype is momenteel nog een tweede exemplaar in aanbouw voor het gloednieuwe Chinese pretpark Ocean Flower Island Fairyland, dat dit jaar haar deuren zou moeten openen.

 

 

Bron en foto’s: Brogent Technologies