Achtbanen Cobra en Kanonen volledig opgebouwd in Lost Island Theme Park

De bouwwerkzaamheden aan het gloednieuwe pretpark Lost Island Theme Park in de Amerikaanse staat Iowa zijn, ondanks de coronacrisis, volop aan de gang. Het pretpark kreeg meteen grote aandacht van de internationale pretparkfans. Niet alleen omdat er een investering van 100.000.000 dollar mee gepaard gaat, maar ook omdat het zowel de gelanceerde achtbaan Kanonen afkomstig uit het Zweedse pretpark Liseberg en Cobra uit Zuid-Afrikaanse pretpark Ratanga Junction, heeft opgekocht.

 

Lost Island Waterpark is een waterpark dat geopend werd in 2001 in Waterloo, gelegen in de Amerikaanse staat Iowa. In 2019 bracht het waterpark naar buiten dat het een pretpark zal bouwen van maar liefst 100 miljoen dollar. Het pretpark zal een oppervlakte krijgen van 809.365m² en moet openen in 2022.

Het pretpark wordt opgedeeld in 5 zones die elk hun eigen thema krijgen. Er komen heel wat attracties zoals een vrijevaltoren, Sky Fly attractie, een log flume, een frisbee attractie, splash battle, 3 rollercoasters en vele andere.

 

Bouwwerken:

Eind 2019 gingen de eerste grondvoorbereidingswerken van start. Tijdens de coronacrisis lagen de bouwwerkzaamheden echter niet stil en werd er in alle stilte verder gewerkt aan het nieuwe pretpark. Ondertussen werden al verschillende attracties volledig opgebouwd. Zo staat de Suspended Looping Coaster van Vekoma en de Launch Coaster van Intamin al volledig overeind. Ook andere attracties zoals een Big Apple rollercoaster, een Gerstlauer Sky Fly, een frisbee attractie en een piratenschip werden al volledig opgebouwd.

Kanonen uit Liseberg:

Een van deze attracties is de voormalige achtbaan Kanonen uit het Zweedse pretpark Liseberg. Het gaat om een gelanceerde looping coaster die gebouwd werd in 2005 door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. De attractie wordt door een hydraulische lancering in 2 seconden tot een snelheid van 75 km/u gebracht. Tijdens het 440 meter lange parcours gaan de bezoekers tweemaal overkop. De achtbaan is 24 meter hoog en heeft een drop van 90 graden. De rollercoaster maakte in Liseberg haar laatste rondjes in 2016.

 

Cobra uit Ratanga Junction:

Een andere bekende achtbaan is Cobra uit het voormalige Zuid-Afrikaanse pretpark Ratanga Junction. Het gaat om een Suspended Looping Coaster (SLC) van de Nederlandse fabrikant Vekoma die de standaard lay-out heeft maar met een extra helix op het einde. De achtbaan heeft een hoogte van 33,3 meter en een snelheid van 80 km/u. Tijdens de rit van 765 meter lang gaan de bezoekers 5 keer overkop.

 

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Ryan Schmitt