Virtual Reality keert niet meer terug op Dreamcatcher in Bobbejaanland

Bobbejaanland stopt met het gebruik van Virtual Reality op de achtbaan Dreamcatcher, dat heeft het pretpark laten weten. Ook vorig jaar was de VR niet meer in gebruik wegens de coronapandemie.

 

Het Belgische pretpark Bobbejaanland was een van de weinig pretparken in de wereld die twee achtbanen had waarop je een ritje kon maken met Virtual Reality brillen. Het gaat om de indoor achtbaan Revolution die in 2016 voorzien werd met VR-brillen en zo omgedoopt werd tot Mount Mara en om Dreamcatcher die de VR-brillen in 2018 kreeg.

Terwijl de VR-brillen van Mount Mara het systeem van Samsung gebruiken, werd voor Dreamcatcher gekozen om met een andere fabrikant samen te werken. De lancering van de VR-ervaring werd gehinderd omdat het bedrijf achter het project failliet ging. Hierdoor moest er naar een nieuwe partner gezocht worden. Daarnaast waren er met de brillen zelf ook verschillende problemen, zo konden ze niet goed tegen warmte en regen.

Bobbejaanland heeft nu besloten om de VR-brillen van Dreamcatcher definitief niet meer te gaan gebruiken nadat ze ook al in 2020 opgeborgen bleven vanwege het coronavirus. Hierdoor is de speciale ervaring slechts twee jaar werkzaam geweest op de achtbaan. De VR-brillen op Mount Mara zullen wel behouden blijven.

 

Bron: Looopings