Track compleet van Stunt Pilot in Silverwood Theme Park

Het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park zal dit jaar haar zevende rollercoaster openen. Het pretpark opent een Single Rail Coaster van de Amerikaanse fabrikant RMC die in het teken zal staan van vliegtuigshows. Ondertussen is er een nieuwe mijlpaal bereikt met het installeren van het laatste trackdeel en ook het eerste karretje werd al op de baan geplaatst.

 

Het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park, gelegen in het noordwesten van het land, pakt dit jaar uit met een grote nieuwe achtbaan. Het betreft een Single Rail Coaster met Raptor Track, gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. De rollercoaster krijgt de naam Stunt Pilot, verwijzend naar de stuntshows met vliegtuigen die tot 1996 dagelijks in Silverwood Theme Park te zien waren.

 

Eind vorig jaar, twee maanden na de aankondiging van het project, gingen de bouwwerkzaamheden van start. Eind januari werden de eerste supports geplaatst en begin februari kwamen de eerste trackdelen aan in het park. Een maand later werd een nieuwe mijlpaal bereikt met de installatie van de eerste trackdelen. Begin mei was de baan compleet toen het laatste trackdeel geplaatst werd en ondertussen werd ook het eerste treintje op de track geplaatst. Hierdoor zouden de testritten snel van start kunnen gaan, dat is nodig om de openingsdatum op 29 mei te halen.

 

Stunt Pilot heeft een hoogte van 34,4 meter en bevat een drop van 30,5 meter. Op het parcours van 548,6 meter zal er een snelheid bereikt worden van 83,7 km/u. De first drop is 90° en er zitten 3 inversies in het parcours verwerkt. Het gaat over een Dive Loop, Cutback en een Corkscrew. Dit alles op een track met een enkele rail, waardoor de bezoekers een unieke ervaring krijgen.

Het is dezelfde achtbaan als RailBlazer in California’s Great America en Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas die beide in 2018 openden. Vorig jaar moest Jersey Devil Coaster in Six Flags Great Adventure openen, de grootste in haar soort, maar door het coronavirus is de opening uitgesteld naar dit jaar.

 

De bouw van Stunt Pilot kan je hier op de voet volgen.

 

Bron & foto: Silverwood Theme Park