Testritten gestart op Mine Train-achtbaan in Energylandia

De Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma is volop bezig met de bouw van een Mine Train-rollercoaster in het Poolse pretpark Energylandia. De Mine Train wordt de 18de rollercoaster van het park en zal in 2022 openen. Ondertussen zijn de testritten op de achtbaan van start gegaan.

 

Energylandia is een jong Pools pretpark dat in mum van tijd uitgroeide tot het grootste pretpark van het land. Het pretpark bevat heel wat attracties waaronder ook 15 achtbanen. Dit jaar opent het nieuw themagebied Aqualantis met alweer 10 nieuwe attracties waaronder de multi-launch coaster Abyssus en Family Boomerang Coaster Light Explorer.

Maar het pretpark is ook al enige tijd bezig met de bouw van nog een extra themagebied dat in 2022 moet openen. De naam van dit themagebied wordt Sweet Valley en zal eveneens twee achtbanen bevatten waardoor het totaal op 19 komt te staan. De grootste wordt een Mine Train-achtbaan die de naam Choco Chip Creek heeft gekregen en dat perfect past bij de naam van het themagebied.

De Mine Train zal één van de grootste Mine Train-achtbanen in de wereld worden want Energylandia had bij de openbare aanbesteding heel wat eisen. De achtbaan moet minstens een snelheid hebben van 50 km/u en minstens 15 meter hoog worden. Over het parcours van meer dan 1200 meter moeten er minstens 3 lifthills komen. De rit mag ook niet korter zijn dan 186 seconden, wat iets meer dan 3 minuten is.

Kinderen vanaf 1 meter moeten in de attractie kunnen plaatsnemen. Het in- en uitstappen van de bezoekers moet binnen de 45 à 50 seconden kunnen gebeuren en om de 85 seconden moet er een trein kunnen vertrekken. Er moeten minstens drie treinen komen die voor een capaciteit van 1300 personen per uur moeten zorgen. De Nederlandse fabrikant Vekoma staat in voor de bouw van de Mine Train-achtbaan.

Ondertussen zijn de testritten op Choco Chip Creek van start gegaan. Dat is te zien op onderstaande video.

 

De bouwwerken rond de Mine Train-achtbaan kan je hier op de voet volgen.

 

Video: Grzegorz Wojcik