Stand van zaken bij het nieuwe themagebied van Djurs Sommerland

Het Deense pretpark Djurs Sommerland is bezig met de bouw van een themagebied. Het nieuwe themagebied moet openen in 2022, maar het pretpark is al geruime tijd bezig met de bouw ervan. Zo werd de achtbaan die in het gebied komt al volledig opgebouwd.

 

Het Deense pretpark Djurs Sommerland zal in 2022 een nieuw themagebied openen. De werken aan dit gebied begonnen in de zomer van 2020. Blikvanger van dit nieuwe gebied wordt een achtbaan, een Powered Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides.

Ondertussen werd de track van de Powered Coaster al volledig afgebouwd en onlangs gaf Djurs Sommerland een rondleiding op de werf. CoasterClub Denmark was aanwezig en maakte verschillende foto’s, waardoor we goed de stand van zaken kunnen zien. Welke attracties er naast de achtbaan nog zullen gebouwd worden is nog niet helemaal duidelijk, maar het themagebied komt in het teken te staan van dinosaurussen.

Djurs Sommerland bouwt sinds 2008 geregeld een nieuwe rollercoaster. Zo opende Piraten in 2008, dit is een Intamin Mega-Lite rollercoaster. In 2011 werd de Mack Rides watercoaster Skatteøen geopend. In 2013 opende de gelanceerde achtbaan Juvelen die gebouwd werd door Intamin. In 2015 kwam er een familieachtbaan bij met Vilde Hønsejagt, gebouwd door Zierer. In 2017 mocht Intamin opnieuw een achtbaan bouwen, deze keer was het hangende achtbaan met de naam DrageKongen. De laatste toevoeging is de kinderachtbaan Jungle Rally, gebouwd door Zierer in 2018.

 

Het volledige project van de nieuwe Powered Coaster kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Roller Coaster Club Denmark