Poolse pretparken en kermissen heropenen de deuren vanaf 21 mei

Er is ook goed nieuws naar buiten gekomen voor de Poolse pretparken en kermissen. Zij mogen vanaf vrijdag 21 mei opnieuw de deuren openen. In Polen zijn kermissen en pretparken altijd gelijkwaardig behandeld door de overheid en daarom zullen ze nu ook gelijktijdig geopend worden.

 

De Poolse pretparken mogen vanaf vrijdag 21 mei opnieuw de deuren openen. Het grootste pretpark van het land, Energylandia, laat er geen gras over groeien en zal die dag de poorten opnieuw openen. Ook Zatorland dat vlak bij Energylandia gelegen is en Rabkoland dat iets lager gelegen ligt zullen heropenen op 21 mei.

Het tweede grootste pretpark van het land, Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko, lijkt ook op deze vrijdag de poorten te gaan openen, maar deze datum moet nog bevestigd worden door het park. Een dag later op zaterdag 22 mei openen ook andere Poolse pretparken de deuren. Het gaat onder meer om het charmante Twinpigs in het zuiden van het land en Pomerania Fun Park en Lunapark Sowiński in het noorden van het land.

Ook de verschillende kermissen zullen opnieuw opgestart worden vanaf 21 mei. Waar en wanneer deze juist terug te vinden zullen zijn, is nog niet geweten. Wat we wel weten is dat Lunapark Alfa-Star van start zal gaan in Kartuzy op 29 mei in het noorden van het land.

 

Het volledige overzicht van de heropening van de Poolse pretparken kan u hier bekijken.

 

Bronnen: Poolse pretparken, Portal Lunapark

Foto: Energylandia