Nigloland maakt openingsdatum bekend van achtbaan Krampus Expedition

Het Franse pretpark Nigloland pakt dit jaar uit met de nieuwe achtbaan Krampus Expedition. Het gaat om een Water Coaster, die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Ondertussen heeft het pretpark bekendgemaakt dat Krampus Expedition zal openen voor het publiek op 12 juni 2021.

 

Krampus Expedition is een Water Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides waarbij de bootjes zowel over een achtbaantrack razen alsook varen over het water. Het hoogtepunt van de attractie is een groot beeld, het monster Krampus, waar de boot doorraast tijdens de rit. In totaal is het parcours 600 meter lang en 28 meter hoog. Een rit zal 4 minuten duren en per uur kunnen 850 mensen een ritje maken.

Krampus Expedition neemt je mee naar een bergachtig landschap op expeditie in de Alpen. De naam komt van een mythe waarin verteld wordt dat het wezen Krampus half geit, half demon is. De Krampus gaat op zoek naar stoute kinderen en sleurt een zak met twijgen met zich mee, waarmee hij de kinderen slaat wanneer ze zich misdragen.

Voor de bouw van de attractie was een budget van 15 miljoen euro voorzien. De originele opening van 3 april 2021 is nu aangepast naar 12 juni 2021, dit is eveneens de nieuwe openingsdatum voor het volledige pretpark.

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: Nigloland