Nieuwe achtbaan Tornado gaat de hoogte in bij Parc d’Attractions Marseillan-Plage

Het Zuid-Franse pretpark Parc d’Attractions Marseillan-Plage pakt dit jaar uit met een grote nieuwe loopingcoaster. De trackdelen kwamen onlangs aan, maar ondertussen gaan de bouwwerkzaamheden al de hoogte in!

 

Parc d’Attractions Marseillan-Plage pakt dit jaar uit met een grote achtbaan. Het gaat om een dubbele looping coaster van de Italiaanse fabrikant Pinfari die tot vorig jaar door het leven ging als Tornado in het Schotse pretpark M&D’s Scotland’s Theme Park.

De achtbaan is 24 meter hoog en bereikt een snelheid van 72 km/u. De rollercoaster die in 1998 gebouwd werd had 3 inversies, maar de kurkentrekker werd in 2006 vervangen door een zwaar gekantelde bocht. Sindsdien blijven als grootste troeven de 2 verticale loopings over.

 

Onlangs berichtten we nog over de eerste trackdelen die waren aangekomen in Parc d’Attractions Marseillan-Plage. Wat toen meteen opviel was dat de rode en witte kleuren van de achtbaan vervangen werden door een stoere zwarte kleur, waardoor de achtbaan er meteen heel anders uitziet. Ondertussen laat Parc d’Attractions Marseillan-Plage er geen gras over groeien want de bouwwerken zijn nu de hoogte ingegaan.

Foto: FunFair Tour