Nieuwe achtbaan Deno’s Wonder Wheel Amusement Park volledig opgebouwd

De nieuwe achtbaan Phoenix in Deno’s Wonder Wheel Amusement Park werd de laatste weken volledig opgebouwd. Het gaat om een Family Suspended Coaster gebouwd door Vekoma. Deno’s Wonder Wheel Amusement Park is gelegen op het meer dan bekende Coney Island in Amerika en is iets minder bekend dan het grote andere park op dit eiland, namelijk Luna Park.

 

Tot vorig jaar had Deno’s Wonder Wheel Amusement Park maar een achtbaan met Sea Serpent welke gebouwd werd door E&F Miler Industries en opende in 1999. Onlangs kwam daar met Skyflyer al een tweede achtbaan bij. Dit is een Micro Coaster van SBF Visa Group.

Maar op de opening van de grootste achtbaan van het park is het nog even wachten. Na weken van bouwen werd onlangs de track vervolledigd. Deze nieuwigheid werd zo gebouwd dat de baan over de ingang van het park kwam te liggen.

Deze achtbaan is van het type Suspended Family Coaster die geleverd wordt door Vekoma. Phoenix is 20,7 meter hoog, 375 meter lang en zal een snelheid behalen van 54,7 km/u.

 

Nog meer credits te scoren op Coney Island

Ook het tweede pretpark op Coney Island opent dit jaar twee achtbanen. De eerste nieuwe achtbaan is een Mini Mouse en de tweede nieuwe achtbaan wordt een Junior Coaster van 400 meter lang, 15,2 meter hoog en die een snelheid van 42 km/u zal behalen. Deze achtbanen worden gebouwd door Zamperla, omdat deze fabrikant uitbater is van het park.

 

Bron: RCDB, Deno’s Wonder Wheel Amusement Park

Foto’s: CoasterForce