Nederlandse pretparken heropenen waarschijnlijk op 19 mei de deuren

De Nederlandse pretparken, dierenparken, waterparken en musea mogen naar alle waarschijnlijkheid de deuren opnieuw openen op woensdag 19 mei, dat heeft het kabinet laten weten. Maar de heropening hangt vast aan het aantal ziekenhuisopnames die de komende week zullen gebeuren.

 

De heropening van de Nederlandse pretparken, dierenparken, waterparken en musea is een ware soap aan het worden. De parken zullen waarschijnlijk op woensdag 19 mei opnieuw geopend mogen worden, maar de heropening hangt vast aan het aantal ziekenhuisopnames. Deze moeten immers voldoende gezakt zijn vooraleer het licht definitief op groen wordt gezet.

Maar wanneer zal dan de finale beslissing genomen worden? Wel als u dacht dat die beslissing in België al laat viel, dan zal u nu helemaal verschieten. De Nederlandse regering zal pas op maandag 17 mei, amper 2 dagen voor de mogelijke heropening, laten weten of alles kan doorgaan zoals gepland of niet. Dit geeft de pretparken bijzonder weinig tijd om voorbereidingen te treffen.

De regels voor de heropening van de parken zijn wel streng. Zo zullen, net zoals in België, indoorattracties nog niet geopend mogen worden en mogen er maar een beperkt aantal mensen toegelaten worden in het park. Het houden van 1,5 meter afstand tussen de verschillende groepjes, blijft ook te allen tijde verplicht.

 

Openingsdata:

Verschillende pretparken lieten daarop alvast hun heropeningsdatum weten. De Efteling en Toverland zullen alvast meteen op woensdag 19 mei de poorten openen indien alles mag doorgaan. Ook Speelpark Oud Valkeveen en Julianatoren openen eveneens die dag. Walibi Holland en Attractiepark Drouwenerzand volgend twee dagen later op vrijdag 21 mei. Zaterdag 22 mei plannen onder andere Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn en Duinrell om opnieuw bezoekers te ontvangen. Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst zal dit op zondag 23 mei doen.

Een compleet overzicht van alle heropeningsdatums van de Nederlandse pretparken, kan u hier terugvinden.

 

Bronnen: Nederlandse regering, Sociale Media

Foto: Efteling