Na 7 maanden eindelijk weer bezoekers voor de Grot van Han

Het was een heugelijk weekend voor het Domein van de Grotten van Han. Na het Wildpark mocht eindelijk, na meer dan een half jaar gesloten te zijn geweest voor het publiek, ook de Grot terug bezoekers verwelkomen! De cijfers voor het Hemelvaartweekend zien er alvast veelbelovend uit.

 

De sterattractie van het Domein

Hoewel het Wildpark sinds 2020 een serieuze opmars kent, blijft de Grot van Han-sur-Lesse toch de topattractie van het Domein. Het Wildpark heeft tijdens de Paasvakantie 8.7% meer bezoekers mogen verwelkomen dan in 2020. “Daar zijn we uiteraard trots op” vertelt Kim de Lescluze, Persverantwoordelijke Vlaanderen. “Maar vorig jaar zijn er 17400 bezoekers langsgekomen om de Grot te ontdekken. En die hebben we dit jaar natuurlijk wel gemist. Gelukkig kunnen we vanaf nu een inhaalbeweging maken!”

 

Een geanimeerde Hemelvaart

Het verlengde weekend van Hemelvaart ziet er veelbelovend uit. De reserveringen voor de beide attracties van het Domein blijven binnenlopen, net zoals de boekingen voor de nieuwe glamping, Cocoon Village. De eerste gasten worden op 13 mei verwacht.

“We zijn erg tevreden met de cijfers” zegt Kim de Lescluze: “60% van de Cocoontenten zijn al geboekt de komende weekends van mei. Wat de Tree Tents betreft, deze zijn volledig volboekt tot aan de zomer!”

 

Verrassende cijfers dankzij Corona

Als er één positief gevolg is van Corona, dan is het wel dat de Belg de smaak te pakken heeft gekregen om al wandelend zijn land te verkennen. Dat werd ook duidelijk in de analyse van de enquêtes die het Domein verstuurt. Waar vroeger de Safari-car hoogtij vierde is nu het wandelpad de eerste keuze voor de Vlaming. Ondanks de koude temperaturen koos 80% er dit voorjaar voor om het Wildpark te voet te ontdekken! Dat een mooie herinnering bijblijft, is ook duidelijk geworden in de enquête: 25% van de Vlamingen bezoekt het Domein uit jeugdsentiment.

“Het gemiddelde tevredenheid cijfer dat de Vlaming ons geeft is een 8.5/10” zegt Kim trots. “Het is duidelijk dat we goed bezig zijn en we doen er alles aan om onze bezoekers een prachtige beleving te blijven bieden!”

 

Praktische informatie

Het Domein van de Grotten van Han, hartje Ardennen, ligt op 1 uur rijden van Brussel en is geopend op vrijdag, zaterdag, zondag en de feestdagen, zie https://grotte-dehan.be/nl/openingsuren.

Bezoeken kunnen online gereserveerd worden via https://tickets.grotte-de-han.be/nl

Voorlopig is het enkel mogelijk om een PassHan ticket (Grot + Wildpark) of een ticket voor het Wildpark te bestellen. Het is nog niet mogelijk om enkel de Grot te bezoeken. Voor meer informatie: www.grotte-de-han.be/nl