Looping Star uit Liseberg duikt opnieuw op in Brazilië

De voormalige Lisebergs Loopen uit Liseberg is gered van de ondergang. Het gaat om een Looping Star gebouwd in 1980 door de Duitse fabrikant Schwarzkopf. De achtbaan stond tot voor enkele jaren in Ita Park in Brazilië maar verdween tezamen met de sluiting van het park in 2018. Nu blijkt de achtbaan gered te zijn door een ander pretpark!

 

Lisebergs Loopen werd origineel gebouwd in 1980 door de Duitse fabrikant Schwarzkopf in het Zweedse pretpark Liseberg. De achtbaan is van het type Looping Star zoals we deze kennen van de Looping Star die tot 2003 in Bobbejaanland stond en de Thunder Loop die tot 2016 in Attractiepark Slagharen stond. Deze achtbaan heeft 1 looping en is 592 meter lang. Het hoogste punt is 24,5 meter hoog en er wordt een snelheid bereikt van 77 km/u.

 

Na haar vijftienjarig verblijf in Liseberg tot en met 1995 werd de Lisebergs Loopen verscheept naar Brazilië. Daar kwam de achtbaan terecht in Playcenter São Paulo in de hoofdstad van het land en draaide daar haar rondjes als Looping Star. Maar het pretpark sloot echter in 2012 de deuren waardoor ook de achtbaan noodgedwongen moest sluiten.

 

In 2016 kwam de Looping Star dan terecht in het gloednieuwe Ita Park dat eveneens in Brazilië gelegen was maar op 600 kilometer van São Paulo. Helaas was het bestaan van dit pretpark geen lang leven geschonken en moest ook dit park de deuren sluiten in 2018.

Ondertussen blijkt de Looping Star nu opgekocht te zijn door een Braziliaanse exploitant en draait die sinds 2020 haar rondjes in het gloednieuwe Braziliaanse pretpark Tivoli Park dat gelegen is op de voormalige parking van Terra Encantada, een groot Braziliaans pretpark in Rio De Janeiro dat in 2010 de deuren sloot.

Tivoli Park in Rio De Janeiro heeft in totaal 4 rollercoasters. Naast de Looping Star is er ook een achtbaan te vinden met de Zyklon / Galaxi lay-out die gebouwd werd door Pinfari en de naam “Zyklon: Missão Z47!” heeft gekregen. Magic Bee is een Inverted Big Apple Coaster en Ligeirinho is een standaard Big Apple achtbaan.

 

Bronnen: Coaster-Count, rcdb

Foto’s: Felix Quatke, Liseberg