La Mer de Sable brengt heel wat thematisering aan bij nieuwe achtbaan

La Mer de Sable gaat dit jaar een nieuwe achtbaan openen. Het gaat om een Junior Coaster van Vekoma die de naam Silver Mountain draagt. De opening werd door corona met een jaar uitgesteld, maar ondertussen werden heel wat thematiseringswerken uitgevoerd.

 

Het Franse pretpark La Mer de Sable, gelegen net voor Parijs en vlak bij Parc Astérix, gaat dit jaar een nieuwe achtbaan openen. De achtbaan heeft de naam Silver Mountain gekregen en is een Junior Coaster gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze rollercoaster heeft een snelheid van 45,9 km/u en een hoogte van 13 meter. De totale lengte bedraagt 335 meter.

 

De rollercoaster werd vorige winter al volledig opgebouwd, maar de afwerking van de achtbaan liet enige tijd op zich wachten. Op een foto die Bruno Lemaire deelde zien we dat er ondertussen heel wat thematiseringswerken zijn gebeurd.

 

Ratanga Junction:

De achtbaan heeft een speciaal verleden, want het gaat om Bushwhacker uit het voormalige pretpark Ratanga Junction dat gelegen was in Kaapstad aan de Westkaap van Zuid-Afrika. Bushwhacker werd gebouwd in 1998 en stond tot en met 2018 in het Zuid-Afrikaanse pretpark, dat toen definitief haar deuren sloot.

 

Foto: Bruno Lemaire